Hetrikový Kaprizov bleskovo na méte 300 bodov, domáca šnúra McDavida je opäť dlhšia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrikový Kaprizov bleskovo na méte 300 bodov, domáca šnúra McDavida je opäť dlhšia

Ruský krídelník tímu Wild sa blysol hetrikom.
Ruský krídelník tímu Wild sa blysol hetrikom.TASR
Kirill Kaprizov (26) sa v noci na pondelok podieľal troma gólmi na víťazstve Minnesoty nad San Jose 4:3 a dostal sa na métu 300 bodov v základnej časti NHL. Po 258 zápasoch kariéry má na konte 143 gólov a 157 asistencií. Z aktívnych hráčov dosiahli túto hranicu rýchlejšie len Sidney Crosby (219 zápasov), Alexander Ovečkin (237), Connor McDavid (240) a Jevgenij Malkin (240).

Kaprizov strelil svoj tretí hetrik v prebiehajúcej sezóne a celkovo šiesty v profiligovej kariére. Svojím druhým trojgolovým vystúpením v zámorskej profilige sa zaskvel aj center Phillip Danault, jeho Los Angeles zdolalo doma New Jersey 5:1. Rázne tak ukončil čakanie na zásah na domácom ľade, na ktorom neskóroval v úvodných 27 dueloch sezóny.

Connor McDavid zaznamenal gól a asistenciu a bodoval už v 11. zápase v sérii. Prispel k suverénnej výhre Edmontonu nad Pittsburghom. Kapitán Oilers si predĺžil bodovú sériu v domácom prostredí už na 25 zápasov. Darí sa aj jeho spoluhráčovi Leonovi Draisaitlovi, ktorý sa pod triumf podpísal troma asistenciami a v uplynulých šiestich stretnutiach nazbieral 10 bodov (3+7).

Vancouver zvíťazil na ľade Anaheimu 2:1 a potvrdil, že to na "káčerov" vie. Zdolal ich v šiestom vzájomnom dueli v sérii. J.T. Miller prispel k triumfu asistenciou a natiahol svoju bodovú šnúru na sedem súbojov. Získal v nich 13 kanadských bodov (6+7).