Gól Mešára pri výhre po predĺžení, tri asistencie Čajkoviča. Celkovo bodovalo 9 Slovákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól Mešára pri výhre po predĺžení, tri asistencie Čajkoviča. Celkovo bodovalo 9 Slovákov

Čajkovič sa podieľal na troch zásahoch svojho mužstva.
Čajkovič sa podieľal na troch zásahoch svojho mužstva.Profimedia
Filip Mešár (20) pomohol v zápase OHL jedným presným zásahom k víťazstvu Kitcheneru Rangers nad Kingstonom Frontenacs po predĺžení. Tri kanadské body si po gólových prihrávkach pripísal Maxim Čajkovič (23) vo farbách Wheelingu Nailers. Štatistiky si v nižších zámorských súťažiach vylepšilo aj ďalších sedem Slovákov.

Kitchener - Kingston 3:2 pp

Druhýkrát za niečo viac než tri týždne sa proti sebe postavili celky Rangers a Frontenacs. Februárový duel ponúkol deväť presných zásahov a víťazstvo Kingstonu 5:4. Tentoraz sa víťaz súboja menil. Gólovo k tomu prispel aj Mešár, ktorý v 27. minúte upravoval na 2:1. Bol to 18. presný zásah slovenského útočníka v prebiehajúcej sezóne, na konte má aj 28 asistencií. V predĺžení o triumfe domácich rozhodol pekným sólom Carson Rehkopf.

V Ontario Hockey League prispeli Ondrej Molnár gólom a asistenciou a jeho spoluhráč Martin Mišiak asistenciou k tesnej výhre Erie Otters na ľade Ottawy 67s. Molnár nazbieral už 46 bodov (17+29), jeho krajan 39 (18+21).

Peter Repčík zaznamenal dve asistencie, no jeho Drummondville Voltigeurs prehral v súťaži QMJHL so Sherbrooke Phoenix 3:5. Dvadsaťročný útočník nazbieral v 45 dueloch sezóny 53 bodov (26+27). V tretej kanadskej juniorskej lige WHL si pripísal jednu asistenciu Samuel Honzek. Kapitán Vancouveru Giants ňou pomohol k triumfu nad Seattlom Thunderbirds a zaznamenal 27. bod v sezóne (9+18).

Darilo sa aj Maximovi Čajkovičovi, ktorý nazbieral tri asistencie pri víťazstve Wheelingu Nailers v americkej lige ECHL nad Cincinnati Cyclones. Max Ferkodič strelil v USHL šiesty zásah v sezóne a pridal k nemu aj gólovú prihrávku a podieľal sa na výhre Lincolnu nad Tri-City. Adam Žlnka a Theo Kiss zaznamenali po asistencii pri triumfe Des Moines nad tímom USA 6:3.