Kňažko sa podieľal na debakli, Kelemen s Kochom odplatili krajanovi deň starú prehru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kňažko sa podieľal na debakli, Kelemen s Kochom odplatili krajanovi deň starú prehru

Kňažko si do štatistík pripísal dva plusové body.
Kňažko si do štatistík pripísal dva plusové body.Profimedia
Slovenský obranca Samuel Kňažko (21) sa podieľal dvomi asistenciami na výhre jeho Clevelandu v zámorskej AHL. Odveta po 24 hodinách vyšla duu spod Tatier vo farbách z Tucsonu.

Cleveland - Chicago 6:1

Kňažko si pripísal primárnu asistenciu na víťazný zásah Carsona Meyera po spolupráci s Čechom Davidom Jiříčekom. Slovenský bek potom zaknihoval sekundárny pas na gól Brendana Gauncea, ktorým Monsters odskočili Chicagu na päťgólový rozdiel v 38. minúte.

Pre prospekt Columbusu to bol celkovo deviaty bod (1+8) v 32 vystúpeniach v aktuálnom ročníku AHL. V minulom ročníku zaznamenal Kňažko za Cleveland 21 bodov (1+20) v 50 meraniach síl.

Henderson - Tucson 2:5

Kým v sobotu sa tešil z triumfu v slovenskom trojsúboji Jakub Demek, keď po návrate na farmu z Vegas rozhodol samostatné nájazdy, teraz musel pred súperom skloniť hlavu. Dvadsaťročný útočník síce asistoval na otváraciu trefu v 92. sekunde a Henderson viedol 2:0 už vo štvrtej minúte, na výhru to predsa len nestačilo.

Môže za to aj gól Miloša Kelemena, ktorý zvyšoval na 4:2 v priebehu druhej periódy. Za víťazov hral aj ďalší Slovák - obranca Patrik Koch. Pre Demeka išlo o 14. bod v AHL (5+9, 46 stretnutí), zatiaľ čo skúsenejší Kelemen načal druhú desiatku zásahov v prebiehajúcom ročníku (21 bodov za 11 gólov a 10 asistencií, 37 zápasov).