Nemec posadený na tribúnu, Tatar ukončil suchoty, Slafkovský s mínuskami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec posadený na tribúnu, Tatar ukončil suchoty, Slafkovský s mínuskami
Radosť Tatara po prerušení 10-zápasovej šnúry bez bodu.
Radosť Tatara po prerušení 10-zápasovej šnúry bez bodu.Profimedia
Hokejová NHL mala na programe v noci na stredu deväť duelov, v ktorom by sa za nedávnych okolností predstavilo trio Slovákov. Z trojice však bola iba dvojica, keďže obranca Šimon Nemec (20) bol poslaný iba do hľadiska.

New Jersey - Florida 3:5

Od svojho debutu v NHL 3. decembra 2023 vynechal Nemec prvý zápas za New Jersey. Môže za to rozhodnutie nového trénera Devils Travisa Greena, ktorý posadil mladého obrancu len na tribúnu a urobil z neho zdravého náhradníka. Nemec patrí podľa rozšírených štatistík k najlepším hráčom klubu, v 40 stretnutiach zaznamenal 16 bodov za dva góly a štrnásť asistencií.

Ani tento ťah však nepomohol domácim k potrebnému zisku bodov, keďže Devils prehrali tretíkrát po sebe a z 12. miesta vo Východnej konferencii strácajú na ôsmu Philadelphiu a siedmu Tampu Bay osem bodov, hoci majú duel k dobru.

Kľúčovými hráčmi hostí boli Matthew Tkachuk s tromi asistenciami a Nick Cousins s dvomi gólmi. Bilancia 1+1 Jacka Hughesa na body nestačila.

Nashville - Montreal 3:4 pp

Juraj Slafkovský sa síce mohol tešiť z triumfu po predĺžení, avšak pripísal si iba dva mínusové body, tri hity, jednu strelu, raz pokus súpera zablokoval a v jednom prípade vyhral buly počas takmer 18 minút (17:56) na ľade. Po vytvorení viacerých rekordov vo februári nebodoval druhý raz po sebe a celkovo šiesty z ostatných siedmich meraní síl.

Pritom ani Slafkovský nemal miesto v zostave isté, keď ho pred zápasom trápilo bližšie nešpecifikované zranenie. Canadiens nakoniec napriek avizovaným problémom Slováka do duelu pustili. 

O výhre Montrealu, ktorý už nemá reálnu šancu na play-off, rozhodol v 17. sekunde predĺženia Nick Suzuki. Iba na bod stačil gól a dve asistencie Ryana O'Reillyho

Winnipeg - Seattle 3:4

Tomáš Tatar vyrovnával v súboji na ľade Winnipegu na 3:3 iba 25 sekúnd po tom, čo sa domáci ujali vedia. Rýchla reakcia a fantastický teč spred bránky pomohli Kraken zvíťaziť, keď na konci tretej periódy rozhodol v presilovke André Burakovsky.

Ice-time Tatara sa pohyboval tesne pod 15 minút (14:46), v štatistikách mu svietil plusový bod, dve strely a jeden hit. Pre slovenského krídelníka išlo vôbec o prvý bod od 11. februára, keď neskóroval alebo neasistoval v desiatich zápasoch v rade. Za hostí vynikol s trefou a dvomi prihrávkami Jarred McCann.

Ďalšie výsledky:

Pittsburgh - Columbus 5:3

Boston - Edmonton 1:2 pp

NY Islanders - St. Louis 4:2

Arizona - Chicago 2:5

Los Angles - Vancouver 1:2 pp

San Jose - Dallas 6:7 pp