Prestupy NHL ONLINE: Hertl bol šokujúco vymenený do Vegas, odchod Ullmarka z Bostonu padol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prestupy NHL ONLINE: Hertl bol šokujúco vymenený do Vegas, odchod Ullmarka z Bostonu padol
Aktualizované
Ullmark ostáva v Bostone.
Ullmark ostáva v Bostone.Profimedia
Prestupová uzávierka v NHL sa skončila v piatok o 21:00. Bola poriadne zaujímavá a všetko ste mohli sledovať naživo v našom aktualizovanom článku.

8. MAREC

VÝMENA - New Jersey má novú brankársku dvojicu, pretože zo San Jose získalo Kaapa Kahkonena, zatiaľ čo do organizácie Sharks sa sťahuje Vítek Vaneček. Devils pred niekoľkými hodinami získali Allena z Montrealu.

VÝMENA - Obranca Nikita Okhotiuk odchádza zo San Jose do Calgary.

VÝMENA - Útočník Connor Dewar bol z Minnesoty vymenený do Toronta, stihlo sa to upiecť ešte pred 21:00 stredoeurópskeho času.

ŠPEKULÁCIA - Ruský útočník Pavel Bučnevič ostáva v St. Louis, vymenený nakoniec nebol.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený útočník Phil Kessel napokon nepodpísal zmluvu s Vancouverom, takže v tejto sezóne nenastúpi ani na jeden zápas.

PRESTUPOVÉ OBDOBIE JE NA KONCI A PRINIESLO SKVELÚ ŠOU.

VÝMENA - Viva Las Vegas. Golden Knights v posledných sekundách odpálili prestupovú bombu. Z ničoho nič priviedli Tomáša Hertla zo San Jose. O tomto hráčovi pritom nehovoril žiadny novinár. Viac v článku.

VÝMENA - Obranca Colin Miller naozaj opúšťa New Jersey a stal sa hráčom Winnipegu, čo je dobrá správa pre Šimona Nemca. Devils dostali voľbu v 4. kole draftu 2026.

VÝMENA - NY Rangers sa snažili priviesť ofenzívneho hráča. Nepodarilo sa im to pri Gunetzelovi a ani Paciorettym, a tak na Manhattan mieri výmenou za voľbu v 4. kole draftu 2026 útočník Jack Roslovic z Columbusu. Draftový výber sa môže zmeniť na 3. kolo, ak sa jazdci dostanú do finále.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Max Pacioretty nakoniec neodíde nikde, ostáva vo Washingtone.

Do konca prestupového obdobia v NHL ostáva už iba 20 minút.

VÝMENA - Obranca Matt Dumba bol spoločne s výberom v 7. kole draftu 2025 vymenený z Arizony do Tampy Bay, pričom opačným smerom ide voľba v 5. kole draftu 2027. Coyotes si nenechali žiadnu časť platu kanadského obrancu.

NEPODARENÁ VÝMENA - Hviezdny brankár Linus Ullmark síce mal byť vymenený z Bostonu, ale nakoniec celý trejd padol, pretože má v zmluve klauzulu o nemožnosti trejdu do 16 klubov a tá bola uplatnená. Zatiaľ nie je jasné, ktorý tím ho mal získať.

WAIVERS - Obranca William Lagesson bol Torontom zapísaný na waiver listinu, odkiaľ si ho stiahol Anaheim. Rovnakou cestou sa z Vegas na Floridu dostal zadák Tobias Björnfot a Boris Katchouk takto zamieril z Chicaga do Ottawy.

TRÉNING - Ruský útočník Kuznecov bol vymenený do Caroliny len niekoľko hodín dozadu, ale už absolvoval prvý tréning v novom pôsobisku.

VÝMENA - Boston posilnil defenzívu a neváhal za to obetovať voľbu v 3. kole draftu 2027. Spoločne s ňou odišiel aj český obranca Jakub Zbořil, pričom z Columbusu prichádza Andrew Peeke.

Už len jedna hodina ostáva do konca prestupového obdobia v NHL.

VÝMENA - Obranca Erik Johnson odchádza z Buffala výmenou za voľbu v 4. kole draftu 2024 do Philadelphie.

ŠPEKULÁCIA - Obranca David Savard mieri z Montrealu do NY Islanders.

VÝMENA - Wade Allison opúšťa Philadelphiu a posilnil Nashville, pričom opačným smerom putuje Denis Gurianov.

VÝMENA - Všetko je potvrdené viacerými zámorskými novinármi a Jake Allen sa naozaj sťahuje do New Jersey. Slovenský útočník Juraj Slafkovský tak prichádza o spoluhráča, Šimon Nemec získal nového. Opačným smerom putuje voľba v 3. kole draftu 2025, pričom tá sa môže zmeniť na 2. kolo, záležať bude na počte odchytaných zápasov. Canadiens si ponechajú 50 % z jeho 3,85-miliónového platu. Túto hodnotu bude poberať ešte aj v budúcom ročníku.

ŠPEKULÁCIA - Brankár Montrealu Jake Allen je takisto možnosťou pre New Jersey a zdá sa, že je tento trejd nemusí byť ďaleko od realizácie. ESPN už píše, že Canadiens by mali za svoju oporu dostať voľbu v 3. kole draftu.

ŠPEKULÁCIA - NY Rangers túži získať kvalitného a skúseného útočníka, takže robí všetko pre to, aby do jeho kádra pribudol Max Pacioretty alebo Reilly Smith.

VÝMENA - Český obranca Radim Šimek sa spoločne s voľbou v 7. kole draftu 2024 sťahuje zo San Jose do Detroitu. Sharks získali útočníka Klima Kostina.

VÝMENA - NY Rangers získal do ofenzívy útočníka Nica Petana z Minnesoty, do ktorej prichádza Turner Elson.

VÝMENA - Skúsený krídelník Jason Zucker opúšťa Arizonu, získal ho Nashville. Opačným smerom by mala ísť voľba v 6. kole draftu 2024.

ŠPEKULÁCIA - New Jersey asi do play-off nepostúpi, ale chcelo by získať brankára a tým má byť Jacob Markström z Calgary. Devils sa snažia dotiahnuť výmenu do úspešného konca.

VÝMENA - NY Rangers posilnil defenzívu. Z Pittsburghu prichádza obranca Chad Ruhwedel. Penguins dostali výber v 4. kole draftu 2027.

VÝMENA - Menšiu výmenu inicioval Anaheim, ktorý z Colorada získal za voľbu v 5. kole draftu 2024 útočníka Bena Meyersa.

VÝMENA - Útočník Kyle Okposo opúšťa Buffalo, kde bol kapitánom a o Stanley Cup bude bojovať v drese Floridy. Opačným smerom putujú obranca Calle Själin a výber v 7. kole draftu 2024, pričom ten sa zmení na 5. kolo, ak Panthers vyhrajú celé play-off.

Pre Floridu je to druhá posila, nedávno prišiel Vladimir Tarasenko. Samotný Okposo sa sám rozhodol, kde chce byť vymenený. "Kyle je mimoriadne rešpektovaný veterán, ktorý do nášho tímu prináša vodcovstvo a konkurenciu. Sme nadšení, že sme ho získali," uviedol generálny manažér Panthers Bill Zito.

VÝMENA - Skúsený útočník Pat Maroon opúšťa Minnesotu a posilnil Boston, kde vystuží ofenzívne rady. Na druhú stranu putoval výber v 6. kole draftu 2024 a mladý útočník Luke Toporowski.

VÝMENA - Brankár Malcolm Subban bol zo St. Louis vymenený do Columbusu za budúce vyrovnanie. Pôsobiť by mal znova iba na farme. Do NHL nezasiahol od januára 2022.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Tyler Toffoli podľa očakávaní opúšťa New Jersey a stal sa hráčom Winnipegu, ktorý sa tak pred play-off výrazne posilnil. Už skôr do jeho tímu pribudol Sean Monahan. Tentoraz Jets obetovali voľbu v druhom kole draftu 2025 a treťom kole 2024. Viac v článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kanadský útočník Jordan Eberle sa nakoniec nebude sťahovať a ostane v Seattli, s ktorým sa dohodol na novej dvojročnej zmluve v celkovej hodnote 9,5 milióna dolárov. Za jednu sezónu tak zarobí 4,75 milióna dolárov. Tridsaťtriročný útočník odohral v tejto sezóne 58 zápasov, v ktorých zaznamenal 14 gólov a 23 asistencií. V 998 zápasoch v prfilige nazbieral 695 bodov (296+399).

ŠPEKULÁCIA - S veľkou pravdepodobnosťou sa bude čoskoro sťahovať aj brankár Jacob Markström chytajúci za Calgary.

VÝMENA - Nečakaná a nesmierne zaujímavá výmena prichádza pár hodín pred koncom prestupového obdobia. Ruský útočník Jevgenij Kuznecov odchádza z Washingtonu do Caroliny, ktorá na oplátku poslala výber v treťom kole draftu 2025. Capitals si navyše ponechajú polovicu z jeho 7,8-miliónového kontraktu. Viac v článku.

NÁVRAT DO AHL - Slovenský obranca Patrik Koch odohral v noci zo štvrtka na piatok svoj prvý zápas v NHL. Teraz ho Arizona poslala naspäť na farmu do Tucsonu. Malo by však ísť iba o papierový krok a podľa všetkého bude čoskoro naspäť v prvom tíme. Ak totiž hráč po prestupovej uzávierke figuruje na súpiske farmárskeho tímu, môže potom nastúpiť aj v play-off AHL.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Obranca Parker Wotherspoon pokračuje v Bostone, s ktorým podpísal ročný kontrakt za 800 tisíc dolárov. Je to jeho prvá jednocestná zmluva v kariére.

ŠPEKULÁCIA - Veľmi zaujímavým menom na trhu ostáva Pavel Bučnevič. Ruský útočník podľa všetkého opustí St. Louis.

ŠPEKULÁCIA - Vancouver chce získať útočníka a prioritou ostáva Tyler Toffoli. Špekuluje sa však aj o menách ako Victor Olofsson alebo Jordan Eberle, o ktorého stojí aj Edmonton.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený útočník Phil Kessel by mal podpísať zmluvu s Canucks za ligové minimum 775 tisíc dolárov.

ŠPEKULÁCIA - Obrancovia Colin Miller a Brendan Smith by mohli opustiť New Jersey. Devils budú počúvať ponuky od klubov, ktoré by pred uzávierkou ešte radi posilnili svoju defenzívu v nižších obranných pároch.

VÝMENA - Tampa Bay Lightning získala útočníka Anthonyho Duclaira zo San Jose Sharks. Spolu s ním dostal aj voľbu v 7. kole draftu 2025. "Žraloci" namiesto neho získali obrancu Jacka Thompsona a voľbu v 3. kole draftu 2024.  Duclair odohral v tejto sezóne 56 zápasov, v ktorých zaznamenal 16 gólov a 11 asistencií.

V minulosti pôsobil aj vo Floride, Ottawe, Columbuse, Chicagu, Arizone a NY Rangers. Dvadsaťjedenročný Thompson odohral v tomto ročníku len jeden zápas v profilige, väčšinu sezóny strávil v AHL. V 46 zápasoch v drese Syracuse strelil päť gólov a pridal 27 asistencií.

VÝMENA - Najväčšia výmena pred prestupovou uzávierkou je na svete. Americký útočník Jake Guentzel (29) bol podľa očakávaní vymenený z Pittsburghu. Jeho novým pôsobiskom sa stala Carolina. Opačným smerom putovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a aj podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu.

Ak sa Carolina nedostane do finále, voľba v 1. kole sa stane voľbou v 2. kole patriacej pôvodne Philadelphii. Voľbu v 5. kole získa Pittsburgh len v prípade, ak Carolina získa Stanleyho pohár. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Známy insider Elliotte Friedman informuje, že Guentzel je veľmi blízko k výmene do Caroliny. Opačným smerom by mal podľa neho okrem iného putovať útočník Michael Bunting. Ten nebude v noci hrať.

ŠPEKULÁCIA - Zdá sa, že Jake Guentzel naozaj odíde z Pittsburghu. Výmena roka je na spadnutie, aj keď generálny manažér Pittsburghu stále neuzavrel žiadnu dohodu. Kyle Dubas však má plné ruke práce, nakoľko veľmi agresívne sa o jeho zisk snažia hlavne NY Rangers, Vegas a Florida. V hre je však stále takisto Carolina a Vancouver, ktorý sa ale najskôr musí zbaviť Lindholma. Švédsky útočník nezapadol ideálne po nedávnom príchode, zaujíma sa o neho Boston.

VÝMENA - Toronto získalo z Caroliny skoro dvojmetrového obrancu Cadea Webbera. Američan vybraný v 4. kole draftu 2019 hrá štvrtým rokom v univerzitnej súťaži NCAA za Boston College a stará se hlavne o defenzívu. Toronto stál voľbu v 6. kole draftu 2026.

7. MAREC

PODPIS - Jeden z najproduktívnejších obrancov OHL Connor Punnett z tímu Oshawa Generals podpísal kontrakt s Dallasom. Nedraftovaný kanadský bek v tejto sezóne nazbieral 50 bodov a 108 trestných minút. Ročník odštartoval ako kapitán Barrie Colts, v januári bol vymenený.

ŠPEKULÁCIA - Center Ryan Johansen nefiguruje v plánoch Philadelphie, ktorá ho umiestnila na waiver listinu, ale nikto si ho nevzdal. Generálny manažér Daniel Briere potvrdil, že sa ho snaží vymeniť. Skúsený hokejista iba v stredu prišiel do tímu a to spoločne s voľbou v prvom kole draftu 2025. Opačným smerom putoval obranca Sean Walker.

ŠPEKULÁCIA - Útočníci Anthony Duclair a Alexander Barabanov nenastúpia za San Jose, pretože sa rieši ich výmena, preto vedenie nechce riskovať zranenie.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený útočník Tyler Toffoli v noci zo štvrtka na piatok za New Jersey proti St. Louis nenastúpi. Devils nechcú riskovať jeho zranenie, keďže sa očakáva, že bude vymenený.

VÝMENA - Colorado pokračuje v posilňovaní tímu, pretože do jeho kádra prichádza útočník Yakov Trenin. Spoločne s ním z Nashvillu získali Avalanche aj práva na mladého obrancu Grahama Swarda. Predators obdržali zadáka Jeremyho Hanzela a voľbu v 3. kole draftu 2025.

ŠPEKULÁCIA - Momentálne to vyzerá tak, že najväčším kandidátom na zisk Jakea Guentzela je New York Rangers.

VÝMENA - Útočník Brandon Duhaime podľa očakávaní opúšťa Minnesotu a zamieril do Colorada. Opačným smerom ide voľba v treťom kole draftu 2026.

WAIVERS - Na waiver listinu pribudli zaujímavé mená. Tým hlavným je obranca Tony DeAngelo, ktorého sa chce Carolina zbaviť. Spoločne s ním tam boli zapísaní aj jeho spoluhráči Antti Raanta a Brendan Lemieux. Ďalšími sú Jordan Oesterle (Calgary), Boris Katchouk (Chicago), William Lagesson (Toronto), Evan Cormier (Florida) a Tobias Bjornfot (Vegas).

WAIVERS - Útočník Jaret Anderson-Dolan opúšťa LA Kings, pretože z waiver listiny si ho stiahol Nashville. Trojica Ryan Johansen (Philadelphia), Jacob Moverare (LA Kings) a Will Lockwood (Florida) na waiver listine vydržala celých 24 hodín, takže ostáva vo svojich pôvodných organizáciách.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Brandon Duhaime opustí Minnesotu a zamieri do Colorada.

VÝMENA - Edmonton získal v stredu dvoch útočníkov a teraz sa zameral na defenzívu. Z Arizony prichádza výmenou za voľbu v 4. kole draftu 2027 obranca Troy Stecher.

VÝMENA - Montreal opúšťa mladý český útočník Jan Myšák, ktorý sa sťahuje do organizácie Anaheimu. Opačným smerom ide krídelník Jacob Perreault. Obaja hráči majú 21 rokov a aj keď sú považovaní za veľké talenty, tak sa stále iba hľadajú v AHL. Američan odohral v NHL jeden zápas za Ducks.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený útočník Phil Kessel pred uzávierkou prestupov podpíše zmluvu s Vancouverom, kde je momentálne na skúške.

VÝMENA - Nashville získal z Chicaga výmenou za voľbu v 4. kole draftu 2024 kanadského útočníka Anthonyho Beauvilliera, ktorý bude hrať v tejto sezóne po Canucks a Blackhawks za tretí tím. V 45 dueloch nazbieral štrnásť bodov (4+10).

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Švédsky útočník Oskar Sundqvist predĺžil zmluvu so St. Louis o ďalšie dva roky, priemerne si príde na 1,5 milióna dolárov. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu počas aktuálnej sezóny odohral 62 zápasov a získal 21 bodov (6+15).

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Švédsky obranca Gustav Forsling predĺžil zmluvu s Floridou o ďalších osem rokov. Počas jednej sezóny priemerne zarobí 5,75 milióna dolárov. Po tomto ročníku mu končí trojročný kontrakt za priemerne 2,66 milióna dolárov. V tejto sezóne vedie zadák štatistiku plusových bodov (+43). Panthers zároveň oznámili, že ďalšie dva roky bude ich hráčom útočník Jonah Gadjovich.

VÝMENA - Skúsený obranca Joel Edmundson odchádza z Washingtonu do Toronta, pričom Capitals si ponechajú polovicu z jeho 1,75-miliónového platu. Aktuálny kontrakt mu končí po tejto sezóne. Tím z hlavného mesta USA získal voľbu v treťom kole draftu 2024 a piatom kole 2025. Tridsaťročný zadák počas tejto sezóny odohral 44 zápasov a získal šesť bodov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Ruský hokejista Daniil Miromanov po príchode do Calgary okamžite podpísal dvojročný kontrakt, ktorý mu priemerne garantuje 1,25 milióna dolárov.

VÝMENA - Calgary pokračuje vo výmenách a postupne púšťa svoje hviezdy. Obranca Noah Hanifin sa stal členom Vegas. To zaňho poslalo voľbu v 1. kole draftu 2025, výber v 3. kole 2025, ktorý sa v prípade postupu Golden Knights cez úvodnú sériu play-off zmení na voľbu v 2. kole, a talentovaného obrancu Daniila Miromanova.

Vegas zároveň poslalo do Philadelphie voľbu v 5. kole draftu 2024, pretože Flyers budú mať zapísaných 50 % z Hanifinovho takmer päťmiliónového kontraktu. Flames si ponechajú ďalších 25 percent, takže Vegas budú mať zapísaných iba 1,237 milióna dolárov. 

6. MAREC

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký obranca Nick Seeler a Philadelphia Flyers sa dohodli na novej štvorročnej zmluve, ktorá začne platiť od budúcej sezóny. Priemerne za jeden ročník zarobí tridsaťročný hokejista 2,7 milióna dolárov.

VÝMENA - Útočník Alexander Wennberg bol vymenený zo Seattlu do NY Rangers. Kraken za neho získali voľbu v 2. kole draftu 2024 a v 4. kole 2025. Švédsky center sa nachádza v poslednom roku svojej aktuálnej zmluvy, ktorá má hodnotu 4,5 milióna dolárov za sezónu. Seattle si ponechá polovicu jeho platu. Počas aktuálneho ročníka odohral 60 zápasov a získal 25 bodov (6+19). Kraken ho získali pri vstupe do profiligy v expanznom drafte z Columbusu.

POVOLANIE DO NHL - Pavol Regenda sa vracia do NHL. Do prvého tímu ho z farmy povolal Anaheim Ducks, ktorý tak reaguje na odchod dvojice hráčov. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Alexander Wennberg je veľmi blízko k tomu, aby bol zo Seattlu vymenený do NY Rangers.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský útočník Pavol Regenda by mal byť povolaný Anaheimom do NHL a čoskoro tak zažije svoj tohtosezónny debut v profilige. Oficiálne to ale ešte nie je, no Ducks by mali všetko čoskoro potvrdiť.

ŠPEKULÁCIA - Všetko nasvedčuje tomu, že Jake Guentzel odíde z Pittsburghu. Vraj to má byť iba otázkou niekoľkých hodín. Najviac sa spomínajú Carolina, Los Angeles, Vegas či Edmonton.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Elias Lindholm bol len nedávno vymenený z Calgary do Vancouveru, ale dres by mohol zmeniť znova. Správy zo zámoria naznačujú, že o jeho príchode rokuje Boston.

WAIVERS - Los Angeles zapísalo na waiver listinu dvojicu hráčov. Pribudol na ňu obranca Jacob Moverare a útočník Jaret Anderson-Dolan.

VÝMENA - Colorado rovno predviedlo aj druhú výmenu. Z Philadelphie prichádza obranca Sean Walker. Flyers za neho získali voľbu v 1. kole draftu 2025 a takisto útočníka Ryana Johansena, ktorý bol zároveň obratom zapísaný na waiver listinu, takže ostatné tímy si ho môžu stiahnuť zadarmo.

VÝMENA - Veľmi zaujímavú výmenu spravili Colorado a Buffalo. Nádejný obranca Bowen Byram ochádza z organizácie Avalanche, opačným smerom putuje útočník Casey Mittelstadt. Ten má momentálne nábeh na 61 bodov v tejto sezóne, čo by bolo jeho maximum. Tento trejd je jeden za jedného bez draftových volieb.

VÝMENA - Edmonton získal z Anaheimu dvoch kvalitných útočník. Veterán Adam Henrique si zahral finále Stanley Cupu s New Jersey v roku 2012 a v NHL má za sebou štrnásť sezón. Agresívne hrajúci Sam Carrick neuhne v žiadnom súboji, no play-off ho čaká prvý raz v kariére. Oilers za nich obetovali voľby v 1. kole draftu 2024 a 5. kole 2025. Ducks si ponechajú 50 % platu Henriqueho, pričom ďalších 25 percent sa pripísalo Tampe Bay. Tá dostala od Edmontonu voľbu v 7. kole 2024 a mladého brankára Tya Taylora.

VÝMENA - Ruský útočník Vladimir Tarasenko bol v stredu večer vymenený z Ottawy Senators do tímu Florida Panthers. Kanadská organizácia získala za svoju už bývalú hviezdu voľby v 3. kole draftu 2025 a v štvrtom kole 2024, zároveň si ponechá 50 percent z päťmiliónového platu tohto hráča. Ak Florida získa tento rok Stanley Cup, spomínaný výber v štvrtom kole sa zmení na voľbu v 3. kole draftu 2026.

ŠPEKULÁCIA - Arizona zaradila mimo zostavu útočníka Jasona Zuckera. Očakáva sa, že čoskoro bude vymenený, Coyotes nechcú riskovať zranenie.