Viva Las Vegas. Golden Knights v posledných sekundách odpálili bombu, získali Hertla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viva Las Vegas. Golden Knights v posledných sekundách odpálili bombu, získali Hertla

Hertl mení v NHL dres.
Hertl mení v NHL dres.Profimedia
Skúsený český útočník Tomáš Hertl (30) bol doslova v posledných sekundách prestupového obdobia v NHL vymenený zo San Jose do Vegas Golden Knights.

O tomto hráčovi pritom nehovoril žiadny zámorský insider v súvislosti s tým, že by mal byť vymenený, ale Vegas potvrdilo, že je na trhu niekým, kto doslova nemá hranice. Český útočník mení klub v profilige prvý raz. Za Sharks nastupoval od svojho vstupu do NHL v sezóne 2013/14.

Počas základnej časti odohral 712 zápasov (218+266), počas play-off pridal ďalších 62 duelov (24+18). Hertl je v závere prestupového obdobia treťou výraznou posilou pre klub z mesta hriechu. Už skôr prišli útočník Athony Mantha naposledy hrajúci za Washington a takisto obranca Noah Hanifin z Calgary.

Rodák z Prahy je momentálne v druhom roku svojej osemročnej zmluvy na priemerne 8,137 milióna dolárov za sezónu. Preto si Sharks ponechajú časť jeho platu, konkrétne 17 %, takže Vegas bude hradiť 6,75 milióna dolárov. 

Sharks dostali voľbu v prvom kole draftu 2025, výber v tretích kolách 2025 a 2027 a takisto mladého útočníka Davida Edstroma, ktorého si Vegas vybralo v poslednom drafte počas prvého kola.