Washingtonu sa nečakane podarilo vymeniť Kuznecova, prekvapivo po ňom siahla Carolina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Washingtonu sa nečakane podarilo vymeniť Kuznecova, prekvapivo po ňom siahla Carolina
Kuznecov mení klub v NHL prvý raz.
Kuznecov mení klub v NHL prvý raz.Profimedia
Ruský útočník Jevgenij Kuznecov (31) odchádza z Washingtonu do Caroliny, ktorá na oplátku poslala výber v treťom kole draftu 2025. Capitals si navyše ponechajú polovicu z jeho 7,8-miliónového kontraktu.

Nečakaná a nesmierne zaujímavá výmena prichádza pár hodín pred koncom prestupového obdobia. Kuznecov patril medzi dlhoročné stálice Washingtonu, podieľal sa aj na zisku Stanleyho pohára v roku 2018. V uplynulých dvoch sezónach však jeho produktivita klesala, v tomto ročníku získal iba 17 bodov (6+11) v 43 zápasoch.

V predchádzajúcich týždňoch absolvoval asistenčný program NHL a NHLPA, ktorý slúži hráčom na pomoc pri liečbe závislostí a pri problémoch s duševným zdravím. Po jeho skončení ho Capitals zaradili na waiver listinu, ale žiadny z tímov po ňom nesiahol. Následne bol poslaný do AHL, kde však nenastúpil ani raz.

Súčasný kontrakt vyprší Kuznecovovi až po sezóne 2024/25. V roku 2019 obdržal od vedenia NHL trojzápasový trest za nevhodné správanie. Len necelý mesiac predtým dostal na medzinárodnej scéne štvorročný dištanc za pozitívny test na kokaín. Naposledy nastúpil 27. januára.

Carolina sa pred prestupovou uzávierkou v NHL posilnila aj o útočníka Jakea Guentzela, ktorý prišiel z Pittsburghu. Spoločne s ním sa sťahoval aj Ty Smith. Penguins obdržali zaujímavý balík, v ktorom figurovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu.