Regenda sa vracia do NHL. Anaheim ho povolal po výmene dvoch útočníkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Regenda sa vracia do NHL. Anaheim ho povolal po výmene dvoch útočníkov

Regenda sa vracia do NHL.
Regenda sa vracia do NHL.Profimedia
Slovenský útočník Pavol Regenda sa vracia do NHL. Do prvého tímu ho z farmy povolal Anaheim Ducks, ktorý tak reaguje na odchod dvojice hráčov.

Skúsení veteráni Adam Henrique a Sam Carrick boli v stredu večer vymenení do Edmontonu, ktorý opačným smerom poslal voľby v 1. kole draftu 2024 a 5. kole 2025. Ducks si ponechajú 50 % platu Henriquea, pričom ďalších 25 percent sa pripísalo Tampe Bay.

Tá dostala od Edmontonu voľbu v 7. kole draftu 2024 a mladého brankára Tya Taylora. Spoločne so slovenským reprezentantom prichádza z farmárskeho mužstva San Diego Gulls aj Glenn Gawdin.

Obaja už v stredu trénovali s Anaheimom, ale organizácia ich posun o súťaž vyššie oznámila neskôr, keď bol spomínaný trejd oficiálne dotiahnutý. Pavol Regenda počas aktuálneho ročníka odohral v AHL pre zranenie len 38 zápasov. Zaznamenal v nich 16 gólov a pridal trinásť asistencií.

Počas minulej sezóny nastúpil do štrnástich stretov v NHL. Strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Regenda sa stane dvanástym Slovákom, ktorý počas prebiehajúceho ročníka zasiahne do bojov v profilige. Debutovať by mal vo štvrtok nad ránom stredoeurópskeho času proti Ottawe.