Najočakávanejšia výmena je realitou. Guentzel opúšťa Pittsburgh, stal sa hráčom Caroliny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najočakávanejšia výmena je realitou. Guentzel opúšťa Pittsburgh, stal sa hráčom Caroliny
Guentzel je hlavným aktérom najočakávanejšej výmeny v NHL.
Guentzel je hlavným aktérom najočakávanejšej výmeny v NHL.Profimedia
Americký útočník Jake Guentzel (29) bol podľa očakávaní vymenený z Pittsburghu. Jeho novým pôsobiskom sa stala Carolina.

Opačným smerom putovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a aj podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu. Ak sa Carolina nedostane do finále, voľba v 1. kole sa stane voľbou v 2. kole patriacou pôvodne Philadelphii. Možnosť v 5. kole získa Pittsburgh len v prípade, ak Carolina vyhrá Stanleyho pohár.

"Jake je elitný strelec a tvorca hry, počas svojej kariéry hral na veľmi vysokej úrovni. Tešíme sa, že sme sa posilnili v snahe získať Stanley Cup pre našu organizáciu," uviedol pre klubový web generálny manažér Don Waddell.

Guentzel počas aktuálneho ročníka nazbieral v 50 odohraných zápasoch celkovo 52 bodov. Už šiesty rok sa drží na hranici približne bodu na stretnutie, respektíve tesne nad ňou. Končí mu päťročná zmluva za priemerne šesť miliónov dolárov, pričom s Pittsburghom sa nevedel dohodnúť na novom kontrakte.

V profilige nastupoval iba za organizáciu Penguins. Absolvoval 503 stretnutí v základnej časti so ziskom 466 bodov (219+247) a ďalších 58 duelov pridal v play-off (34+24). V sezóne 2016/17 vyhral Stanley Cup ako najlepší strelec vyraďovacej časti.