Koch sa dočkal debutu v NHL, Nemec okorenil návrat do tímu víťazstvom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koch sa dočkal debutu v NHL, Nemec okorenil návrat do tímu víťazstvom
Nemec bol znovu členom kádra New Jersey.
Nemec bol znovu členom kádra New Jersey.Profimedia
NHL je bohatšia o ďalšie slovenské meno. Debut v najlepšej hokejovej lige sveta si odkrútil Patrik Koch (27). Do ostrej akcie sa vo farbách New Jersey vrátil Šimon Nemec (20). Na zámorských ľadoch sa objavili aj Juraj Slafkovský (19) a Erik Černák (26). Z víťazstva sa mohol tešiť iba obranca tímu Devils.

Carolina - Montreal 4:1

V pomerne striedavej forme hrajúci káder Canadiens pricestoval do Caroliny, ktorá prvý vzájomný stret oboch celkov vyhrala 5:3. Hurricanes tentoraz dovolili súperovi streliť iba jediný zásah a opäť sa tešili z triumfu. Za úspechom potiahli domácich najmä dvojgólový Skjei a Svečnikov s bilanciou 1+1. V elitnom útoku hostí odohral Juraj Slafkovský 18:30 min, pripísal si dva mínusové body. Po historickom zápise slovenského tínedžera vo farbách Montrealu teraz draftová jednotka roku 2022 bodovala iba raz z ostatných ôsmich vystúpení.

New Jersey - St. Louis 4:1

Po krátkej absencii v zostave Devils sa späť do akcie dostal Šimon Nemec. Odvolanie trénera Lindyho Ruffa malo za následok, že post hlavného kouča prebral jeho dovtedajší asistent Travis Green. Kanaďan vraj v nedávnom období badal mierny úpadok slovenského obrancu, ktorého v minulom dueli proti Floride nechal iba na tribúne. V strete s tímom Blues sa už ale Nemec objavil v tretej obrannej dvojici New Jersey. Na ľade strávil 17:34 min. Devils získali cenné body a nevzdávajú boj o TOP 8 Východnej konferencie.

Tampa - Calgary 3:6

Amalie Arena bola ochudobnená o súboj Slovákov. Na strane domácich nastupoval Erik Černák, v drese hostí sa však nepredstavil Martin Pospíšil, ktorý si odpykáva trojzápasový disciplinárny trest za faul na obrancu Dunna zo Seattlu. Černák vstúpil do merania síl faulom, za ktorý si oddýchol dve minúty na trestnej lavici. Celkovo si v stretnutí pripísal herný čas s hodnotou 17:40 min. Tampa ale musela prehryznúť prehru, tú režíroval Šarangovič. Bieloruský útočník Flames si obohatil konto o bilanciu 2+2.

Arizona - Minnesota 2:5

Debutové predstavenie v zámorskej profilige má za sebou Patrik Koch. Slovenský zadák pred vystúpením absolvoval tradičné nováčikovské kolečko. O pár chvíľ už nastupoval v tretej defenzívnej dvojici mužstva Coyotes. Odohral 9:20 min a pripísal si aj jednu strelu, blok a štyri bodyčeky. Ocitol sa však aj záverečnej šarvátke viacerých hráčov, po ktorej inkasoval 10-minútový osobný trest. Víťazstva sa pri svojej premiére nedočkal, súboj tabuľkových susedov vyhrala Minnesota. K triumfu hostí prispel tromi asistenciami aktívny Zuccarello, dvomi gólovými prihrávkami Hartman a zápisom 1+1 sa predviedol Faber.

Ďalšie výsledky:

Boston - Toronto 4:1

Columbus - Edmonton 4:2

Florida - Philadelphia 1:2

Pittsburg - Washington 0:6

Nashville - Buffalo 4:2

Vegas - Vancouver 1:3

Los Angeles - Ottawa 4:3 pp

San Jose - NY Islanders 2:7