Ďalšia výmena pomohla Slovákovi dostať sa do NHL. Arizona povolala obrancu Kocha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia výmena pomohla Slovákovi dostať sa do NHL. Arizona povolala obrancu Kocha

Koch by mal v noci zažiť debut v NHL.
Koch by mal v noci zažiť debut v NHL.Profimedia
Slovenský obranca Patrik Koch (27) bol povolaný do prvého tímu Arizony Coyotes a v zápase proti Minnesote by mal zažiť debut v NHL. Ak nastúpi, stane sa 97. slovenským hráčom so štartom v profilige.

Nevysoký bek prišiel do organizácie z nevadskej púšte pred začiatkom tejto sezóny a doposiaľ nastupoval za rezervný tím Tucson Roadrunners. Počas 47 zápasov strelil jeden gól a pridal desať asistencií. Arizona týmto krokom reaguje na výmenu Troya Stechera, ktorého za voľbu v 4. kole draftu 2027 poslala do Edmontonu.

Patrik Koch nastúpil za Arizonu zatiaľ iba v prípravných zápasoch pred štartom tejto sezóny. Začiatkom decembra ho síce Coyotes tiež povolali do prvého tímu, ale nenastúpil a putoval späť do AHL. Môže sa stať tretím Slovákom, ktorý v prebiehajúcom ročníku nastúpi za Arizonu. Pred ním tak učinili Miloš Kelemen a Adam Ružička.

V histórii organizácie Arizony/Phoenixu doteraz nastúpilo osem slovenských hokejistov. Obranca prežíva medzi profesionálmi v Amerike prvú sezónu. Koch pôsobil v minulom ročníku vo Vítkoviciach, za ktoré nastúpil do 46 zápasov základnej časti a zaznamenal 12 bodov za tri góly a deväť asistencií.

V play-off odohral ďalších 16 duelov s bilanciou 2+2. Zahral si aj na MS v Rige a Tampere, kde Slovensko obsadilo deviatu priečku. Jeho výkony v najvyššej českej súťaži neušli pozornosti predstaviteľov Arizony, ktorí s ním v lete podpísali ročný nováčikovský kontrakt.