Pospíšil dostal stopku na tri zápasy, nebezpečne na mantinel narazil Dunna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil dostal stopku na tri zápasy, nebezpečne na mantinel narazil Dunna

Pospíšil dostal stopku na tri zápasy.
Pospíšil dostal stopku na tri zápasy.Profimedia
Slovenský útočník Martin Pospíšil (24) dostal od oddelenia bezpečnosti hráčov NHL trest na tri zápasy. Vynechá stretnutia proti Tampe Bay, Floride a Caroline. Do zostavy Calgary sa najskôr vráti 13. marca v súboji proti Coloradu.

V zápase Flames proti Seattlu počas tretej tretiny nebezpečne narazil na mantinel obrancu Vincea Dunna. V dueli dostal trest na 5+10 minút.  Podľa podmienok kolektívnej zmluvy prišiel Pospíšil na základe priemerného ročného platu o takmer 12-tisíc dolárov (približne 11 000 eur). Peniaze poputujú do fondu pomoci hráčov v núdzových situáciách. 

V stanovisku sa okrem iného píše, že "povinnosť hráča je úplne sa vyhnúť takémuto zásahu, zmeniť uhol nárazu a vykonať túto akciu čistým spôsobom, alebo prinajmenšom minimalizovať intenzitu zásahu," tvrdí oddelenie bezpečnosti.

"Namiesto toho, hoci bol čas urobiť iné rozhodnutie, sa Pospíšil rozhodol vraziť Dunna zozadu na mantinel," dodáva stanovisko. Pospíšil v tejto sezóne odohral za Calgary v NHL zatiaľ 45 zápasov a získal 15 bodov (6+9). Priemerne nastúpi na niečo málo cez dvanásť minút. Nebodoval však trikrát po sebe.

Absencia rodáka zo Zvolena znamená, že Nazem Kadri ostáva bez svojich spoluhráčov z formácie, nakoľko Connor Zary je momentálne zranený a jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Calgary navyše robí výpredaj.

Už skôr odišli Elias Lindholm či Christian Tanev, v noci bol do Vegas vymenený Noah Hanifin. Očakávať sa dajú ďalšie odchody. Šance Flames na play-off sa tým razantne znižujú. Aktuálna strata z 11. miesta Západnej konferencie na ôsmy Nashville je osembodová, Calgary však má dva duely k dobru.