Najproduktívnejší Slováci v AHL sa pripomenuli. Kelemen rozhodol, Chromiak nabíjal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najproduktívnejší Slováci v AHL sa pripomenuli. Kelemen rozhodol, Chromiak nabíjal
Chromiak zažíva druhú kompletnú sezónu v zámorskej AHL. V prvej mal na konte 28 bodov v 55 zápasoch.
Chromiak zažíva druhú kompletnú sezónu v zámorskej AHL. V prvej mal na konte 28 bodov v 55 zápasoch.Profimedia
V zámorskej AHL bodovali v noci na štvrtok traja najproduktívnejší Slováci, ktorí v súťaži zostali po povolaní Pavla Regendu (24) do NHL. Dvaja z nich sa tešili z triumfu, pričom mali prsty v rozhodujúcich zásahoch.

Tucson - Calgary 3:2

Miloš Kelemen strelil 13. gól v prebiehajúcej sezóne AHL a zaznamenal celkovo 23. bod, keď 84 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času zvýšil na 3:1 trefou do prázdnej bránky. Tucson aj vďaka nemu oplatil Calgary prehru z predošlého dňa po predĺžení. Wranglers síce znížili 11 sekúnd pred treťou periódou, ale na vyrovnanie sa nezmohli. 

Pre Kelemena išlo zároveň o tretí duel v rade, v ktorom sa strelecky presadil. Jeho krajan a obranca Patrik Koch v drese Roadrunners nebodoval. 

Ontario - Abbotsford 5:3

Martin Chromiak si pripísal sekundárnu asistenciu na víťazný zásah Švéda Samuela Fagema, ktorý je najlepší kanonier súťaže. Hostia viedli v prvej tretine už 2:0, ale Reign dokázalo strhnúť zápas na svoju stranu. Pre slovenský prospekt Los Angeles išlo o 11. asistenciu a 24. bod v ročníku.

San Diego - Coachella Valley 4:3 sn

Zo Slovákov, ktorí v noci v AHL bodovali, ale netešili sa z triumfu, sa podieľal na góle aj Marián Studenič.

Najproduktívnejší hokejista spod Tatier v druhej najvyššej zámorskej súťaži (31 bodov, 12+19) sa rovnako môže pochváliť sekundárnou asistenciou, keď sa Coachella Valley dostala do výhody po neprehľadnej situácii v bránkovisku. San Diego už bez Pavla Regendu však stihlo vyrovnať a po samostatných nájazdoch zvíťaziť.