Skalický je na ceste späť do Česka, slovenský obranca si zahrá v Austrálii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skalický je na ceste späť do Česka, slovenský obranca si zahrá v Austrálii

Vráti sa Skalický späť do Mladej Boleslavy?
Vráti sa Skalický späť do Mladej Boleslavy?TASR
Slovenský útočník Pavol Skalický (27) sa podľa informácií idnes.cz stane od novej sezóny 2023/24 znova hráčom českého extraligového klubu BK Mladá Boleslav.

Rodák z Gelnice v tomto klube hral dva roky. Odtiaľ sa posunul do Fínska, kde strávil tri sezóny. Nastupoval za Lukko, s ktorým vyhral titul v Liige a TPS Turku, ale posledný ročník mu nevyšiel podľa predstáv, nazbieral iba trinásť kanadských bodov. Odchovanec Spišskej Novej Vsi získal takisto tri majstrovské tituly v slovenskej Extralige. Prvý s Košicami, ďalšie dva vo farbách Banskej Bystrice. Na konte má aj bronz z MSJ 2015.

Do exotickej Austrálie sa vydáva obranca Samuel Ivanič. Dvadsaťšesťročný Banskobystričan od roku 2017 pôsobil v nižších švédskych súťažiach, najdlhšie v Kirune. Meste ležiacom za polárnym kruhom. Teraz bude súčasťou organizácie Sydney Ice Dogs. Dvojnásobný majster krajiny má zatiaľ len dve potvrdené mená, tým prvým je Brandon Egli.

Austrálska súťaž AIHL sa začína tradične v polovici apríla a končí začiatkom septembra. Medzi najznámejšie mená nadchádzajúcej sezóny patrí i Ty Wishart - bývalý hráč klubov NHL a člen Banskej Bystrice z majstrovského ročníka 2016/17.

Práve farby "baranov" dva roky hájil kanadský útočník Éric Faille. V rokoch 2018 a 2019 výrazne prispel k zisku dvoch titulov, raz sa stal najproduktívnejším hráčom Extraligy. Po štyroch rokoch vo švajčiarskom Klotene sa s klubom dohodol, že nepredĺži zmluvu a bude si hľadať nové pôsobisko.