Body Slovákov a zvrat Brna za 77 sekúnd. Nikto nezložil zbrane, bojovali sme, chváli Marcinko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Body Slovákov a zvrat Brna za 77 sekúnd. Nikto nezložil zbrane, bojovali sme, chváli Marcinko

Kometa znížila stav série.
Kometa znížila stav série.Profimedia
Hokejisti Komety Brno počas 77 sekúnd medzi 54. a 55. minútou otočili výsledok tretieho štvrťfinále v Litvínove a po dvoch domácich porážkach prvýkrát v sérii uspeli. Útočník Tomáš Marcinko (35) v rozhovore s novinármi ocenil, že jeho tím stále veril v úspech a nezlomil ho gól Liama Kirka (24), ktorý v čase 52:43 posunul domácich do vedenia.

Marcinko po triumfe na klzisku súpera uviedol: "Chceli sme uspieť a získať bod, ale hlavne odčiniť výkon, ktorý sme podali v druhom domácom zápase, najmä v druhej tretine. Pozreli sme si video, na čom musíme popracovať. Myslím si, že sme zlepšili detaily. Viac sme sa tlačili do bránky, ubránili sme presilovku, bola tam obrovská bojovnosť."

Slovenský hokejista ocenil aj obetavosť svojich kolegov a prínos brnenského gólmana: "Plno hráčov malo kopec zblokovaných striel. Domino Furch bol ako vždy pevný ako skala. Verili sme až do konca, to je hlavné."

Kometa nepripustila, aby sa dostala do nepriaznivého stavu 0:3 na zápasy, ktorý sa v play-off českej extraligy ešte nikomu nepodarilo otočiť. "Vyzeralo to presne na duel, ktorý rozhodne jeden gól. Skoro to tak bolo. O to viac sme radi, že sme stále verili. Nikto nezložil zbrane, nikto tam nešiel so sklonenou hlavou a bojovali sme až do konca, boli sme za to odmenení. Musíme v tom pokračovať," vravel Marcinko.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Obrat v sérii na štyri výhry po úvodných dvoch domácich prehrách sa v extralige podaril len raz a dokázal to v roku 2019 v semifinále Třinec proti Plzni. "O tom som ani nevedel," nevybavil si Marcinko počin, ktorý sa aj jemu v drese Oceliarov podaril.

"Každý zápas je ťažký, dnešný bol tiež, o tom je play-off. Najbližšie musíme nastúpiť minimálne rovnako ako dnes, preniesť si dobré veci, vyvarovať sa chýb a pracovať na detailoch. Tie rozhodujú. Každý puk z našej tretiny von, naopak každý udržať u nich. Strieľať na bránu, tlačiť sa tam. Opakujeme to stále, tak sa vyhráva v play-off. Verím, že to bude náš prípad," zdôraznil.

V 23. minúte v presilovke vyrovnal na 1:1. Predchádzala tomu situácia pred bránkou Litvínova, kde sa dostal do súboja s obrancom Denisom Zemanom. Ten po kontakte s jeho rukou spadol na ľad s bolestivou grimasou. Rozhodcovia situáciu preskúmali na videu ako možný väčší trest, no neudelili ho.

Marcinko sa po čakaní na verdikt na trestnej lavici vrátil na ľad a o chvíľu neskôr zužitkoval prihrávku krajana Andreja Kollára. Okrem nich sa z radov Slovákov bodovo presadili aj Cingel, Pospíšil a Sukeľ.

"Krásny príbeh je ten, že sme vyhrali. Bolo to zvláštne. Na 90 percent som veril, že z toho nič nebude. Nemal som pocit, že by to bolo na vylúčenie. Je to na svedomí hráča, ktorý tam bol, ako sa zachoval. Je to kontaktný šport. Nepatrí to k tomu. Mám pocit, že som sa ho len dotkol. Každopádne zareagoval, ako zareagoval," podotkol Marcinko ku skúmanej situácii.

Následne mal zvýšenú motiváciu súpera potrestať: "Aj toto vás o trochu viac vyhecuje. Dobré aj zlé emócie patria do športu, zvlášť do play-off."

Bol rád, že Kometa výhrou získala sebavedomie. "V play-off je jedno, akým spôsobom vyhráte. Nebola to najkrajšia výhra, ale veľmi ubojovaná. Presne to potrebujeme. Dodať si sebavedomie, obzvlášť po zápasoch doma. Ak vyhráte na ľade súpera, dodá vám to mentálnu silu," vysvetlil.