Čerešňák po bitke na Sparte: Remíza po riadnom hracom čase bola zaslúžená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čerešňák po bitke na Sparte: Remíza po riadnom hracom čase bola zaslúžená

Zápas bol chvíľami veľmi vypätý.
Zápas bol chvíľami veľmi vypätý.Profimedia
Hlavný favorit na zlato v najvyššej českej hokejovej lige zostal neporazený len do tretieho kola.

Pardubice sa napokon na Sparte museli skloniť pred domácim tímom z Prahy, ktorý si v nájazdoch počínal lepšie. Slovenský obranca vo farbách hostí Peter Čerešňák novinárom povedal, že šťastnejší boli sparťania.

Sparta - Pardubice 4:3 sn

"Myslím si, že remíza po riadnom hracom čase bola zaslúžená. Šance boli na oboch stranách, bod berieme, aj keď je to škoda, pretože sme chceli viac a siahali sme po všetkých troch. Dostali sme gól v oslabení tridsať sekúnd pred koncom. Potom rozhodli nájazdy, v ktorých boli domáci šťastnejší. Je to lotéria. Tak možno nabudúce," podelil sa o svoj pohľad Čerešňák.

Jeho tím predviedol na začiatku tretej tretiny dobrý obrat z 1:2 na 3:2 za necelú minútu. "Začali sme robiť veci, ktoré vychádzajú. Žiadny zázrak sa nekonal, len sme si to nechceli príliš komplikovať a prestali sme rozmýšľať. A v podstate hneď v prvých dvoch striedaniach to vyšlo," vysvetľoval reprezentant spod Tatier.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Livesport

Všetci videli gól

Onedlho dokonca prišla radosť pardubických fanúšikov v domnienke, že David Cienciala zvýšil skóre už na 4:2, ale ako sa ukázalo, bolo to predčasné. Puk po jeho strele zazvonil o hornú tyčku a od nej sa ešte odrazil do pravej žŕdky za chrbát brankára Josefa Kořenářa.

"Všetci sme boli v tom, že to bol gól, že sa to odrazilo od žŕdky za bránkovú čiaru, ale zjavne to tak asi nebolo. Nedá sa nič robiť," smútil Čerešňák.

Tréner Václav Varaďa si do extraligovej sezóny želal efektivitu v presilovkách, no tá zatiaľ jeho tímu nefunguje ideálne.

"V prvých dvoch zápasoch sme ich zahrali dobre a boli tam aj šance, len sme z toho nedali góly. Dnes nám to trochu haprovalo. Samozrejme, chceme si pomôcť tým, že premeníme presilovky. Je to rovnako dôležité ako brániť oslabenia, rozhoduje to zápasy," pokračoval bek Pardubíc.

Atmosféra bola výborná

Vďaka príchodu mnohých ľudí z Pardubíc sa zápas hral vo výbornej atmosfére pred viac ako 10-tisíc divákmi.

"Bolo tu veľa našich fanúšikov, ale aj domácich. Prekrikovali sa, nadávali si, to k tomu patrí. Toto sú zápasy, pre ktoré sa hrá hokej. Dúfam, že naši fanúšikovia mali aj skrz prehru zo zápasu radosť. Nabudúce pre nich už snáď vyhráme," zaželal si tridsaťročný legionár v českej lige.

Aj keď išlo o súboj favoritov na extraligové zlato, pre Pardubice to v príprave na zápas nič nezmenilo. "Proti každému súperovi ideme do toho úplne rovnako. Príprava na Spartu bola rovnaká ako v predchádzajúcich kolách proti Litvínovu a Kladnu," uzavrel Peter Čerešňák.