Okuliar sa proti Libercu blysol hetrikom a asistenciou, bodovali aj ďalší Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okuliar sa proti Libercu blysol hetrikom a asistenciou, bodovali aj ďalší Slováci

Okuliar bol hviezdou nedeľného programu českej Extraligy.
Okuliar bol hviezdou nedeľného programu českej Extraligy.Profimedia
Slovenský hokejový útočník Oliver Okuliar (23) z tímu Mountfield Hradec Králové sa v 2. kole českej extraligy proti Libercu blysol hetrikom a asistenciou.

Prispel tak k triumfu českého vicemajstra 5:3, v dueli navyše nepremenil trestné strieľanie. Trojgólový večer zakončil presným zásahom do prázdnej bránky v závere stretnutia. Okuliarov spoluhráč a krajan Alex Tamáši zaznamenal asistenciu.

Rastislav Dej pomohol gólom k výhre Vítkovíc na ľade Mladej Boleslavi 4:2. V tíme domácich si bod za asistenciu pripísali Pavol Skalický a Róbert Lantoši.

Karlovy Vary hladko zvíťazili nad Kometou Brno 4:0. V zápase zaznamenal asistenciu Dávid Gríger. K triumfu Pardubíc nad Kladnom 3:1 pomohol dvoma asistenciami Peter Čerešňák.

V dueli Litvínova so Škodou Plzeň boli v hre dvaja slovenskí brankári. Za hostí chytal Samuel Hlavaj, pričom na opačnej strane stál v bránke Matej Tomek. K víťazstvu Litvínova 4:2 prispel asistenciou Andrej Kudrna. Úradujúci český majster Oceláři Třinec pred domácimi priaznivcami podľahol Sparte Praha 2:3 po nájazdoch.

Asistenciu v drese domácich zaznamenal Marko Daňo. České Budejovice zvíťazili doma nad Olomoucom 3:1. Pri jedinom góle hostí asistoval Silvester Kusko.

Česká extraliga - 2. kolo:

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 5:3

BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera 2:4

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 4:0

Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice 1:3

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:2

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:3 sn