Česká extraliga pre tragédiu v Prahe odložila piatkové kolo, súhlasili všetky kluby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česká extraliga pre tragédiu v Prahe odložila piatkové kolo, súhlasili všetky kluby

V reakcii na tragické udalosti v Prahe požiadalo vedenie Sparty o odloženie piatkového zápasu s Pardubicami
V reakcii na tragické udalosti v Prahe požiadalo vedenie Sparty o odloženie piatkového zápasu s PardubicamiProfimedia
Piatkové zápasy 29. kola hokejovej českej extraligy sa neuskutočnia z dôvodu tragických udalostí na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Odložené je celé kolo. Asociácia profesionálnych klubov ľadového hokeja o tom informovala na sociálnej sieti X.

Ešte pred oznámením rozhodnutia informovali zástupcovia Sparty, že v piatok nechcú hrať proti Pardubiciam a požiadali o odloženie zápasu vo vypredanej O2 Aréne. Majiteľ Dynama Petr Dědek súhlasil. Vedenie asociácie už v tom čase rokovalo o odložení celého kola, ale čakalo na koniec zasadnutia vlády, ktorá na sobotu 23. decembra vyhlásila štátny smútok.

"S rešpektom a úctou k obetiam a pozostalým streľby na pôde Filozofickej fakulty Karlovej univerzity sme rozhodli o odložení piatkových zápasov Tipsport extraligy. Naše rozhodnutie podporili kluby naprieč celou súťažou," uviedol riaditeľ APK LH Martin Loukota.

"Piatkový večer vo vypredanej O2 Aréne mal byť oslavou hokeja a zábavy pre tisíce fanúšikov. V tejto chvíli však naše myšlienky smerujú len k rodinám a blízkym obetí. Nevieme si predstaviť, že zatiaľ čo rodičia prišli o svoje deti, starí rodičia o svojich vnukov a vnučky, priatelia o svojich kamarátov, my sa radujeme zo strelených gólov a získaných bodov," uviedla Sparta na svojej webovej stránke.

Podobne sa vyjadrili aj zástupcovia ďalších klubov. "Hokejové zápasy prinášajú všetkým zúčastneným predovšetkým radosť a pozitívne emócie zo športových výkonov či výsledkov. Avšak vo chvíli, keď je celá naša krajina šokovaná štvrtkovou tragédiou, strácajú športové zápasy na význame," napísali zástupcovia Liberca.

Po tragickej udalosti odložila vo štvrtok Slavia futbalový zápas ženskej Ligy majstrov so St. Pöltenom a výrazne bolo pozmenené aj vyhlásenie novinárskej ankety Športovec roka. V budove školy v centre Prahy vo štvrtok popoludní strelec zabil 14 ľudí, ďalších 25 osôb bolo zranených. Páchateľ je mŕtvy. Ide o doteraz najtragickejšiu streľbu v Českej republike.

Ďalšie extraligové zápasy sú naplánované na utorok 26. decembra.