Doma nám treba viac sebavedomia a špinavé góly, hlási Sukeľ. Spolieha sa na užšie klzisko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Doma nám treba viac sebavedomia a špinavé góly, hlási Sukeľ. Spolieha sa na užšie klzisko
Matúš Sukeľ verí, že Litvínov môže doma proti Pardubiciam uspieť.
Matúš Sukeľ verí, že Litvínov môže doma proti Pardubiciam uspieť.Profimedia
Litvínov prehral oba úvodné zápasy semifinále play-off českej extraligy na ľade Pardubíc, kapitán mužstva Matúš Sukeľ (28) ale verí, že jeho tím dokáže v domácom prostredí proti favoritovi uspieť a sériu ešte zdramatizuje. Hráči však podľa neho musia byť sebavedomejší a viac sa tlačiť do bránky.

Pardubice - Litvínov 3:0

Sukeľ po ostatnej prehre 0:3 novinárom povedal: "Boli to dva ťažké zápasy, ale v každom z nich nás výborne držal Matej Tomek v bránke a dával nám šancu na výhru. Škoda, že sme nedali gól, nedokázali sme vyrovnať a ešte sa popasovať o výsledok. Sú to vyrovnané stretnutia, o gól, o jednej strele. Musíme v ďalších dueloch nájsť spôsob, ako skórovať."

Hostia v záverečnej hre bez brankára dvakrát inkasovali, víťazný gól strelil v čase 19:46 Tomáš Vondráček. Prvú tretinu pritom domáci herni ovládli. Podľa Sukeľa sa Litvínov na začiatku nechcel sústrediť iba na obranu. "Určite chceme hrať na puku a dopredu, ale Pardubice dobre nastúpili a boli na začiatku všade rýchlejšie," ocenil slovenský reprezentant výkon hostiteľov.

Od druhej tretiny sa však hra vyrovnala a Litvínov bol dokonca strelecky aktívnejší. "Začali sme viac hrať, byť silnejší na puku, to si musíme preniesť do ďalších zápasov. Musíme byť sebavedomejší, viac sa tlačiť do bránky a dať nejaké špinavé góly. Nebude sa hrať na krásu, predpokladám, že krásne góly veľmi padať nebudú."

Pardubice sú ako víťaz základnej časti favoritom série, podľa slovenského útočníka ale hrajú to, čo jeho káder očakával. "Nemyslím si, že sme z hry Pardubíc prekvapení. Majú silné mužstvo, ale my sme tiež silní. Teraz ideme domov a verím, že tam to ukážeme a dokážeme vyhrať."

Vybrané štatistiky duelu.
Vybrané štatistiky duelu.Flashscore

Litvínovu by na Zimnom štadióne Ivana Hlinku malo prospieť aj užšie klzisko. "Verím, že nám to pomôže. Hlavne budeme doma, bude plný zimák a ľudia nás poženú. Myslím si, že to budú zase iné zápasy," dúfa Sukeľ.

K úspechu by severočesi potrebovali zlepšiť úspešnosť na vhadzovaniach. Dynamo má na buly výrazne vyššie percento, naposledy domáci uspeli v 38 z 58 vhadzovaní. V prvom zápase to bolo ešte markantnejšie.

"Určite je to jedna z dôležitých vecí. Nehráme na puku, ale majú ho Pardubice a potom ho naháňame. Pred zápasom sme sa na to pozerali a určite sa na video pozrieme aj v ďalších dňoch. Pokúsime sa na tom zapracovať," uzavrel Sukeľ.