Dvakrát som mal kopec šťastia, tešil sa Gríger po hetriku v západočeskom derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvakrát som mal kopec šťastia, tešil sa Gríger po hetriku v západočeskom derby

Dávid Gríger viedol víťazstvo Energie.
Dávid Gríger viedol víťazstvo Energie.Profimedia
Útočník Karlových Varov Dávid Gríger (29) zaznamenal v západočeskom derby proti Plzni svoj druhý hetrik v kariére. Slovenský reprezentant sa po zápase tešil najmä z toho, že domáci urobili radosť fanúšikom vo vypredanej KV Aréne.

"Bolo to super, prišlo veľa ľudí, štadión bol vypredaný, atmosféra bola skvelá. Konečne sa nám podarilo vyhrať za tri body. Musíme sa od výhry odraziť a zároveň zostať nohami na zemi, o dva dni nás čaká ďalší náročný zápas a body potrebujeme ako soľ," povedal Gríger v rozhovore pre klubový web po víťazstve 4:1. Energie bodovala naplno po šiestich zápasoch.

Dvadsaťdeväťročný útočník bol hlavnou postavou zápasu. "Dnes to bol presne ten deň, keď mi vyšlo všetko. Samozrejme, nie je to len moja zásluha, ale celej formácie, že to funguje. Dnes som tam zlízol smotanu, mal som veľa šťastia pri prvom a druhom góle. Som za to rád a veľmi si to vážim, najmä tri body, ktoré sme potrebovali," poznamenal.

Zápas sa mu vydaril, aj keď v jeho útočnej formácii chýbal tradičný spoluhráč Tomáš Rachůnek. "Rachna nám chýbal, je to náš top hráč. Je veľmi ťažké ho nahradiť, bojovali sme aj zaňho a chvalabohu to vyšlo. Dúfame, že sa vráti čo najskôr," uviedol Gríger. Rachůnka, ktorého vyradila choroba, nahradil v prvom útoku Ondřej Procházka.

Karlove Vary - Plzeň 4:1