Gólman Tomek ostáva v Litvínove, s klubom sa dohodol na predĺžení spolupráce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólman Tomek ostáva v Litvínove, s klubom sa dohodol na predĺžení spolupráce

Tomek pôsobisko tak skoro nezmení.
Tomek pôsobisko tak skoro nezmení.Profimedia
Slovenský hokejový brankár Matej Tomek (26) sa dohodol na novej zmluve s HC Verva Litvínov. Český extraligista informoval o predĺžení vzájomnej spolupráce na svojej oficiálnej webstránke.

Tomek tak pridá v čierno-žltom drese na severe Čiech aj svoju tretiu sezónu. "Som veľmi rád, že v Litvínove môžem pokračovať aj naďalej. Predĺženie zmluvy bolo pre mňa od začiatku sezóny prioritou, aj preto som vďačný za včasnú dohodu. Do konca ročníka už môžem pokračovať s čistou hlavou," uviedol.

"Predĺženie zmluvy s Matejom bolo jednou z našich priorít. Podáva veľmi dobré výkony, zároveň si ho ceníme po charakterovej stránke. Veríme, že nás spoločne čaká úspešné obdobie," povedal športový manažér klubu Tomáš Vrábel.

Tomek prišiel do Litvínova z brnenskej Komety počas sezóny 2022/2023. V prvom ročníku v drese Vervy odchytal celkom 16 zápasov vrátane dvoch stretnutí predkola play-off. V prebiehajúcej sezóne nastúpil bronzový olympionik z roku 2022 na 32 stretnutí, v ktorých mal 91-percentnú úspešnosť zákrokov.

"Matej je inteligentný brankár, ktorý má veľmi zodpovednú prípravu, a to nielen v hokejových, ale aj v nehokejových aspektoch. Rád sa učí nové veci a my sme radi, že u nás bude pokračovať," pochválil ho kouč litvínovských brankárov Zdeněk Orct.