Gólová explózia Slovákov v českej lige, presadilo sa sedem krajanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólová explózia Slovákov v českej lige, presadilo sa sedem krajanov
Slováci potiahli Pardubice k víťazstvu.
Slováci potiahli Pardubice k víťazstvu.Profimedia
Hokejisti Třinca zvíťazili v utorkovom zápase 39. kola českej extraligy nad Brnom vysoko 5:1. Jediný gól za hostí strelil v 37. minúte slovenský hokejista Tomáš Marcinko (35). V ďalších stretnutiach sa gólovo presadilo ešte šesť slovenských hráčov.

Jediný gól svojho tímu strelil aj Silvester Kusko, jeho Olomouc utrpel na ľade Litvínova prehru 1:4. Za hostí odchytal celý zápas slovenský brankár Branislav Konrád. V domácom drese upravil na konečných 4:1 Andrej Kudrna, ktorý asistoval aj pri víťaznom góle na 2:0. Rovnakým výsledkom sa skončil duel medzi Karlovými Varmi a Kladnom, aj v ňom skóroval za domácich slovenský hokejista. David Gríger zvýšil v 44. minúte na 3:1.

Až traja Slováci sa zapísali do štatistík v stretnutí Českých Budějovíc a Pardubíc, ktoré vyhrali 4:3. Za hostí znížil v 10. minúte na 1:2 Peter Čerešňák, ktorý asistoval aj pri víťaznom góle Tomáša Hyku. Päť minút predtým vyrovnal na 3:3 Matej Paulovič a jeho krajan Richard Pánik bol pri vyrovnaní na 2:2.

Napriek gólu Alexa Tamášiho prehral Hradec Králové 3:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch s Vítkovicami. Asistenciu za Liberec, ktorý zdolal Plzeň 2:1, si pripísal ďalší Slovák Martin Faško-Rudáš.

Výsledky:

Litvínov - Olomouc 4:1 

Mladá Boleslav - Sparta Praha 3:2 

Karlovy Vary - Kladno 4:1 

České Budějovice - Pardubice 3:4 

Třinec - Brno 5:1 

Liberec - Plzeň 2:1

Hradec Králové - Vítkovice 3:4 pp a sn