Hetrikový koncert Slováka. Okuliar chváli fanúšikov i súhru s krajanom Tamášim

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrikový koncert Slováka. Okuliar chváli fanúšikov i súhru s krajanom Tamášim

Okuliar predviedol one man show.
Okuliar predviedol one man show.Profimedia
Po jednom góle v prvej, druhej i tretej tretine. K tomu ešte asistencia, na druhej strane ale nevyužité trestné strieľanie a trafená žŕdka. Útočník Oliver Okuliar (23) z Hradca Králové sa v nedeľňajšom zápase druhého kola strelecky presadil, keď pri výhre 5:3 nad Libercom zaznamenal hetrik. V rozhovore s novinármi vyjadril spokojnosť s bodmi pre celý tím.

Okuliar rýchlo oživil spomienky na skvelý dojem, ktorý zanechal v tíme Mountfieldu v minulej sezóne. "Vyhrali sme, takže som spokojný s tromi bodmi. Hráme ale dvadsiati," reagoval nezištne po výhre.

Napínavý duel začal prvým gólom už po 70 sekundách a v štvrtej minúte nepremenil trestné strieľanie. Zásadným bol jeho druhý presný zásah v závere prostrednej tretiny, v ktorej Liberec domácich prevyšoval.

Štatistiky duelu Mountfield HK - Liberec
Štatistiky duelu Mountfield HK - LiberecFlashscore

"Nedostávali sme puky do hĺbky a Liberec otáčal hru. Mali viac šancí a v druhej tretine boli lepší. Tam nám hra trochu utiekla. Našťastie sme sa 18 sekúnd pred koncom dostali do vedenia. Bol to dosť dôležitý gól," vravel Okuliar.

Svoj hetrik zavŕšil pre zmenu v samom závere, 16 sekúnd pred treťou sirénou. Tentoraz trafil prázdnu libereckú bránku z vlastného pásma. "Nebol som pod tlakom, tak som to len skúsil. Je to aj o sebavedomí. Možno v inom zápase by som to nedal a jednoducho to pokazil," zamyslel sa.

Slovenský útočník si úplny finiš už mohol vychutnať. Fanúšikovia niekoľkokrát vyvolávali jeho meno - bezprostredne po góle a potom aj pri ďakovačke. "Sú skvelí a mám ich fakt rád. Veľmi si vážim, že ma takto vyvolávali a spoločne sme si zatlieskali. Teší ma najmä to, že sme im urobili radosť víťazstvom," povedal hrdina večera.

Zápas sa vydaril celej formácii

Repríza marcového štvrťfinále sa vydarila celej jeho útočnej trojici. O víťazný gól sa postaral Aleš Jergl, Alex Tamáši skóroval aj v piatok v Brne. Zdá sa, že Tomáš Martinec zostavil útok, ktorý bude súperov strašiť hneď od začiatku sezóny.

"Máme štyri výborné päťky, každý odvádza skvelú prácu a potom sa dostaví výsledok. Naša formácia dostala gól na 3:3, takže si nemyslím, že to bolo až také skvelé," kontroval Okuliar.

S krajanom Tamášim si však padli do oka. "V príprave sme spolu odohrali deväť stretnutí, čo je dosť na to, aby sme sa zohrali. Ale je to len začiatok sezóny, takže by som to nepreceňoval. Musíme byť pokorní a pracovať ďalej, o tom to celé je," vyzval.

Na dobrom štarte Mountfieldu do novej sezóny sa najviac podpísal druhý útok Hradca Králové. Obhajcovia strieborných medailí na úvod zdolali Kometu aj Liberec.

"Vážime si šesťbodový štart. Do ďalších zápasov musíme ísť s pokorou," zopakoval Okuliar a zľahka sa dotkol aj toľko diskutovanej témy dopingu. Hradec Králové čaká - a zrejme ešte niekoľko mesiacov čakať bude - na prípadný trest v podobe odpočtu bodov.

"Všetci vedia, že máme výkričník nad tým, čo sa stane. Preto musíme vyhrávať a byť stopercentní," uzavrel.