Hrdinom Třinca sa stal Hudáček. Som rád, že som sa konečne presadil aj strelecky, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrdinom Třinca sa stal Hudáček. Som rád, že som sa konečne presadil aj strelecky, vraví

Hudáček bol ústrednou postavou zápasu.
Hudáček bol ústrednou postavou zápasu.Profimedia
Tromi bodmi za dva góly a nahrávku previedol útočník Libor Hudáček (33) Třinec nástrahami tretieho štvrťfinálového zápasu v Českých Budějoviciach. Práve vďaka jeho víťaznému zásahu z polovice tretej tretiny majú obhajcovia titulu na svojej strane postupový mečbal. Slovenský reprezentant pritom v pozápasovom rozhovore s novinármi uviedol, že po osobnej stránke podarenému vystúpeniu cez deň nič nenasvedčovalo.

Napriek tomu, že sa neprebudil s dobrými pocitmi, otvoril v úvode stretnutia skóre svojím prvým gólom v tohtoročnom play-off. V čase 50:19 sa potom presadil znova a zariadil tak kľúčový rozdielový gól.

"Ráno som sa necítil dobre. Celý deň som ale robil všetko pre to, aby som sa do zápasu stihol hlavou pripraviť. Som rád, že som sa konečne presadil aj strelecky a gólmi pomohol tímu. Dnes to potiahla naša formácia a verím, že v piatok to bude zase iná," povedal Hudáček.

Pre vývoj série bol úspech jeho tímu mimoriadne dôležitý. Oceliari, ktorí vyhrali v extralige už 13 sérií za sebou, však odmietajú úvahy o tom, že je prakticky rozhodnuté. "Vieme, že Budějovice majú svoju silu, videli sme to hlavne v druhej tretine. Za tretí krok sme radi, ale v piatok musíme nastúpiť tak, ako sme dnes skončili," zdôraznil slovenský hokejista.

Zlá druhá tretina

"Len tak nadarmo sa nehovorí, že posledný krok býva najťažší. Vieme o tom a máme dostatočne skúsené mužstvo, ktoré si podobnými situáciami prechádzalo v minulých rokoch. Očakávam, že to vo štvrtom zápase bude ťažké, pretože domáci do toho dajú absolútne všetko. Musíme sa na to v hlavách pripraviť," dodal Hudáček.

Čo dnes prevážilo súboj na stranu Třinca, hoci kouč Zdeněk Moták z výkonu svojich zverencov dobré pocity nemal? "Možno to, že sme opäť mali veľa blokov, ubránili sme presilovky. Prebiehalo to v takej krivke. Prvá tretina dobrá, druhá veľmi zlá, v tretej sme sa opäť postavili na nohy a dokázali, že máme víťazný tím a poznáme cestu k víťazstvu," premýšľal Hudáček.

Práve v tretej perióde sa ukázala vyzretosť mužstva, ktoré útočí na piaty titul v rade. "Možno sme mali aj trochu viac síl, ale hlavné sú podľa mňa skúsenosti. Tie sme najviac využili v tretej časti, keď sme správne rozpoznávali, kedy zabrať a kedy skôr ustúpiť a podržať si to," vravel Hudáček.

Až v treťom boji série si Třinec zahral presilovku. Ukázali počas nej svoju veľkosť, keď domácich ihneď potrestali gólom na 2:1. Práve po Hudáčkovej nahrávke prekonal gólmana Dominika Hrachovinu z kruhu David Cienciala.

Třinec chce napodobniť Spartu

"Vedeli sme, že teraz už musí presilovka prísť. Sme radi, že sme hneď prvú využili a pomohli si ňou. Trénujeme početnú výhodu každý deň, máme v nej odohraných veľa hodín. Stále viete, čo v daný moment urobiť, aj keď ju dve tri stretnutia nehráte. V samotnom zápase sa potom do toho rýchlo dostanete. Platí, že v jednoduchosti je krása," vyhlásil.

Vývoj ďalších sérií príliš nesleduje. "Aby som pravdu povedal - tých hokejov bolo strašne veľa. Vnímam len výsledky. Viem, že séria Sparty s Libercom mala tesné zápasy, ale nakoniec to aj tak dopadlo 4:0. V našej sérii to vyzerá na podobný scenár. Len to musíme v piatok potvrdiť. Uvidíme, čo z toho nakoniec bude," uzavrel Hudáček.

Rekapitulácia zápasov Motor ČB - Třinec 3:4