Hudáček sa vracia do českej ligy, posilnil Kladno: Je to klub s veľkou históriou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáček sa vracia do českej ligy, posilnil Kladno: Je to klub s veľkou históriou

Hudáček už v minulosti v Česku pôsobil.
Hudáček už v minulosti v Česku pôsobil.TASR
Slovenský hokejový brankár Július Hudáček zamieril do českého klubu Rytíři Kladno. Účastník najvyššej českej extraligy tak reagoval na zranenie Adama Brízgalu (25). Tridsaťpäťročný Slovák podpísal s Kladnom zmluvu do konca sezóny.

Hudáček naposledy pôsobil v uplynulom ročníku v KHL, keď obliekal dres Barysu Astana. Za kazašský klub odchytal v základnej časti 42 stretnutí, v ktorých vychytal 16 víťazstiev v riadnom hracom čase, z toho trikrát zaznamenal čisté konto. Pre držiteľa striebornej medaily z MS v roku 2012 bude Kladno tretím pôsobiskom v Česku. V sezóne 2021/22 ukončil sezónu v Sparte Praha, predtým si vyskúšal angažmán v Pardubiciach (2013/14).

"Po zranení Adama Brízgalu sme okamžite zháňali brankára. Sme radi, že sme sa dohodli so skúseným Júliusom Hudáčkom, ktorý nám pomôže v druhej polovici sezóny," uviedol pre oficiálnu stránku klubu športový manažér Jiří Burger. Hudáček by mohol zažiť debut za Kladno už vo štvrtok večer (18:00) na ľade Hradca Králové.

"Bolo to rozhodnutie na poslednú chvíľu, pretože som mal aj iné ponuky a chcel som už opäť chytať. Som rád, že som tu, pretože Kladno je klub s veľkou históriou," povedal Hudáček pre české médiá.

Klub informoval o novej posile na sociálnych sieťach.
Klub informoval o novej posile na sociálnych sieťach.FB Rytíři Kladno