Hudáčkov bleskový koniec v Kladne. Klub sa so slovenským brankárom lúči po dvoch dňoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáčkov bleskový koniec v Kladne. Klub sa so slovenským brankárom lúči po dvoch dňoch

Hudáček dlho hráčom Kladna nebol.
Hudáček dlho hráčom Kladna nebol.Profimedia
Slovenský hokejový brankár Július Hudáček po dvoch dňoch v Kladne skončil. Jeho príchod vyvolal vlnu kritiky, keďže 35-ročný brankár naposledy pôsobil v KHL, zatiaľ čo Rusko pokračuje vo vojne na Ukrajine. Rytieri oznámili ukončenie spolupráce v piatok na internetovej stránke klubu.

"Toto rozhodnutie sme urobili po zvážení všetkých aspektov súvisiacich s jeho angažovaním. Dospeli sme k záveru, že pokračovanie spolupráce nie je v záujme klubu ani v záujme hráča," napísalo vedenie Kladna vo vyhlásení.

"Čaká nás najdôležitejšia časť sezóny a veríme, že do nej pôjdeme s fanúšikmi, partnermi a všetkými priaznivcami nášho klubu ako jeden tím," dodal predposledný tím extraligovej tabuľky.

Proti klubu hrajúceho majiteľa Jaromíra Jágra sa pre Hudáčkov príchod postavili aj časť fanúšikov, ktorí v piatok na Instagrame oznámili, že majú v úmysle bojkotovať zápasy Rytierov.

"Od nedele s nami na kladenských tribúnach nepočítajte," napísal fanklub Haldaři. "Zásadne sa vymedzujeme proti podpisu Hudáčka a tým aj proti prijatiu hodnôt, ktoré tento hráč reprezentuje. Česť, názorová konzistentnosť a zmysel pre spravodlivosť sú pre nás viac ako pár bodov v tabuľke a momentálny osobný prospech," uviedli priaznivci.

Hudáček bol doteraz bez angažmánu. Uplynulú sezónu strávil v tíme Barys Astana. Kladno po ňom siahlo po zranení Adama Brízgalu.

"Vedenie klubu vrátane samotného Jaromíra Jágra bolo včera informované o našich stanoviskách. Klub sa tiež vyjadril a naše názory sa v tomto smere zásadne líšia. Patetická a zmätočná mediálna prezentácia klubu v tomto prípade je len odrazom celkového zmätku, ktorý nás ako skupinu vedie k nechcenému bojkotu," doplnili fanúšikovia.

Kladno malo byť Hudáčkovým tretím pôsobiskom v lige. V ročníku 2013/2014 hral za Pardubice, v predminulej sezóne pomáhal pražskej Sparte. Na konte má 58 štartov v českej súťaži. Trojnásobný majster Slovenska s Košicami a sedemnásobný účastník majstrovstiev sveta strávil väčšinu kariéry v KHL, kde okrem Astany hral aj za Novosibirsk, Čerepovec, Spartak Moskva a Dinamo Riga. Pôsobil tiež vo Švédsku v dresoch Södertälje, Frölundy a Örebro.