Karlove Vary zdolali České Budějovice, hviezdil Gríger

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Karlove Vary zdolali České Budějovice, hviezdil Gríger

Tomáš Redlich z Karlových Varov a Dávid Gríger oslavujú druhý gól v sieti Budějovíc.
Tomáš Redlich z Karlových Varov a Dávid Gríger oslavujú druhý gól v sieti Budějovíc.Profimedia
V predohrávke 23. kola českej Tipsport Extraligy zdolali Karlove Vary České Budějovice 4:2 vďaka úspešnej druhej tretine. Víťazný gól strelil Slovák Dávid Gríger (28), ktorý zaznamenal aj asistenciu. Domáci sa tak odrazili od dvoch prehier a ukončili čakanie na plný bodový zisk, ktorý naposledy získali 27. októbra proti Vítkoviciam.

Karlove Vary - České Budějovice 4:2

Úvodná tretina bola poznačená nepresnosťami na oboch stranách. Opticky mali viac z hry hostia z juhu Čiech. V závere aj gólovo. Hráči Českých Budějovíc niekoľkokrát preverili Frodla, najmä pokus Vopelku, ktorý bol úplne sám, neskončil gólom vďaka pohotovému zákroku karlovarského brankára. Motor sa však radoval až v 19. minúte, keď si Simon našiel puk v skrumáži a bekhendovou strelou otvoril skóre.

Druhá tretina sa niesla v úplne inom duchu. Karlove Vary sa vymanili zo svojej ulity a pridali do svojej hry viac pohybu, čo sa odrazilo aj na skóre. V 23. minúte po zadovke Plutnara vystrelil spoza modrej čiary Bernovský - hrajúci v domácom drese prvýkrát od zranenia - a Strmeň, hoci nikým neatakovaný, pustil puk za svoj chrbát. O štyri minúty neskôr sa do presilovky dostali Gríger s Redlichom a bol z toho gól.

V 32. minúte sa k puku po vyhratom buly dostal Přikryl a strelou z prvej vrátil skóre do vyrovnaného stavu, no obrana Motoru po vyrovnávajúcom góle opäť prepadla a nechala uniknúť do presilovky dvojicu Procházka, Gríger. Aktuálne najlepší strelec vrátil Karlovým Varom vedenie a rozhodol o víťazstve. Istotu dal domácim v 60. minúte Beránek strelou do prázdnej bránky v presilovke.