Košice vyťažili z domáceho ľadu maximum. Ceman: Výborné mentálne nastavenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice vyťažili z domáceho ľadu maximum. Ceman: Výborné mentálne nastavenie
Východniari pocestujú do Zvolena s náskokom.
Východniari pocestujú do Zvolena s náskokom. TASR
Hokejisti HC Košice začali aj tretiu sériu play-off dvoma víťazstvami na domácom ľade a vo finále proti Zvolenu spravili významný krok k vytúženému zisku titulu. Napriek ofenzívnej sile oboch tímov boli úvodné dva zápasy najmä o defenzívach, čo sa maximálne potvrdilo v pondelňajšom stretnutí, ktoré sa skončilo najchudobnejším skóre 1:0.

Tréner "oceliarov" Dan Ceman vyzdvihol správne mentálne nastavenie svojho tímu, jeho náprotivok Peter Oremus verí, že strelecká forma sa Zvolenčanom vráti v správny čas. Košičania zvíťazili v prvom stretnutí 3:1, hoci ich súper výrazne prestrieľal (16:36). Napriek víťazstvu po dueli hovorili o potrebe zlepšiť výkon a kormidelník bol rád, že tieto slová v pondelok naplnili.

"Veľmi sa mi páčilo naše mentálne nastavenie. Po prvom zápase nebol nikto z nás spokojný s tým, ako prebiehal. Síce sme v ňom zvíťazili, ale cítili sme, že náš výkon musí byť iný. Dnes sme hrali od začiatku sústredene. V ofenzíve sme strávili oveľa viac času než v prvom zápase. Dve víťazstvá na domácom ľade v úvode série sú to, čo chcete. Vieme však, že zápasy vo Zvolene budú mimoriadne ťažké," uviedol Ceman.

Jediný presný zásah merania síl strelil v 19. minúte útočník Marek Slovák. V predbránkovom priestore získal odrazený puk a nekrytý prestrelil brankára hostí. Po stretnutí priznal, že ho v tej chvíli nenapadlo, že viac gólov už nepadne.

"Urputnosťou a tým, ako sme zahrali v defenzíve, sme si zaslúžili zvíťaziť. Musím dať klobúk dole pred Zvolenom, hral fantasticky. My sme dobre bránili a nepúšťali veľa striel na "Ričiho". Tento výkon chceme preniesť aj do tretieho zápasu," poznamenal Slovák, ktorý pocity Košičanov po druhom finálovom víťazstve zhrnul do myšlienky: "Začať sériu dvomi víťazstvami je výborné."

Jediný strelec duelu v Košiciach
Jediný strelec duelu v KošiciachFlashscore

Tréner HKM Zvolen Peter Oremus vyzdvihol výkon svojho tímu už po prvom stretnutí, po ktorom ho mrzela iba slabšia strelecká efektivita a samotný výsledok. Podobný pocit mal aj po druhom súboji. "Zvolen aj Košice hrajú naozaj výborne, ľudia sa majú na čo pozerať. Škoda len toho, že nepadá viac gólov, bolo by to ešte zaujímavejšie. Po prvých dvoch zápasoch Košice vedú 2:0 a my potrebujeme víťazstvo. Verím, že príde už v prvom domácom zápase vo štvrtok."

Brankár Adam Trenčan bol oporou Zvolenčanov a hoci mal vo dvoch finálových zápasoch solídnu 92,5-percentnú úspešnosť zákrokov, k víťazstvám to nepomohlo. "Myslím si, že v prvom stretnutí sme mali viac z hry, žiaľ, nepadlo nám to. Dnes to bolo hore-dole. Košičania korčuľovali ako veveričky, bol ich plný ľad. Ťažko sme sa presadzovali. Celkovo padlo málo gólov. Doma musíme do toho dať všetko a vyrovnať sériu na 2:2," povedal.

Za stavu 0:2 sa séria presunie do Zvolena, domáci hráči majú jednoznačný cieľ - vyrovnať stav na 2:2. Kormidelník Zvolenčanov si uvedomuje, že prvoradé bude zlepšiť gólovú potenciu. "Obe mužstvá majú kvalitu v obrane aj v útoku a je ťažké presadiť sa. Zatiaľ dávajú viac gólov Košice a sú vo vedení 2:0. Ja však pevne verím, že strelecká forma príde k našim hráčom v pravý čas." vravel Oremus.