Košice zdolali Liptákov, Nitra porazila Spišskú Novú Ves. Tešil sa aj Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice zdolali Liptákov, Nitra porazila Spišskú Novú Ves. Tešil sa aj Zvolen

Nitra prekonala Melicherčíka trikrát a neinkasovala ani raz.
Nitra prekonala Melicherčíka trikrát a neinkasovala ani raz.TASR
Hokejisti Košíc zvíťazili v utorňajšom dohrávanom zápase 31. kola Tipos Extraligy na ľade Liptovského Mikuláša 5:4 po nájazdoch. Na víťaznej vlne pokračuje Nitra, ktorá v dohrávke 29. kola zdolala Spišskú Novú Ves.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 4:5 sn (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 4. Walega, 25. Uhrík (Walega), 40. Novajovský (Handlovský, Vähätalo), 58. Kriška (Djakov) – 11. Lamper (Paršin), 30. Pollock (Bartánus, Chovan), 38. Bartánus (Lamper), 56. Linet (Paršin, Ferenc), rozh. náj. Chovan

Liptáci prehrali tretíkrát za sebou a v tabuľke im patrí desiata priečka. Košice uspeli aj v treťom vzájomnom zápase s týmto súperom, ich rozhodujúci nájazd premenil v piatej sérii kapitán Michal Chovan. Košice sú na tretej priečke, na vedúci Slovan Bratislava strácajú štyri body.

HK Nitra – HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 9. Gill (Elmer), 51. Sýkora (Buncis, Green), 55. Baláž (Krivošík, Čederle)

Hokejisti Nitry zvíťazili na domácom ľade nad Spišskou Novou Vsou. "Corgoni" sa ziskom troch bodov vzdialili poslednému Prešovu a od desiateho Liptovského Mikuláša ich delí už iba bod. Domáci držali od 8. minúty tesný jednogólový náskok. Definitívny odpor súpera zlomili dvoma gólmi v záverečnej desaťminútovke. Nitranov opäť podržal brankár Libor Kašík, ktorý zaznamenal prvé čisté konto v sezóne.

HKM Zvolen - HK Dukla Ingema Michalovce 6:3 (1:0, 2:2, 3:1)

Góly: 8. R. Bondra (Hain, Jedlička), 28. Csányi (Mudrák, Kolenič), 37. Langkow (Hanna, Jedlička), 50. Sideroff (Langkow, Huntebrinker), 51. Jedlička (Langkow, R. Bondra), 58. Marcinek (R. Bondra, Hanna) – 33. Žitný (Chalupa), 34. Pavlovs (Pereskokov, Osburn), 52. Buc (Žitný, Suja)

Hokejisti HKM Zvolen zdolali v dohrávke 29. kole Tipos extraligy na svojom zimnom štadióne Michalovce a pretrhli tak šnúru troch prehier. Bodovo sa dotiahli na lídra Slovan Bratislava, majú na konte o zápas viac. Celok z východu Slovenska nevyhral už tretí duel za sebou a neposunul sa tak zo šiesteho miesta v tabuľke nahor.

Domáci viedli v polovici stretnutia 2:0 po góloch Bondru a Csányiho, pričom pred druhým presným zásahom museli vystriedať uzdraveného brankára Patersona, ktorý sa znovu zranil. Následne hostia pridali na aktivite a vyrovnali na 2:2.

Lenže do prestávky po strele Mudráka tečoval puk Langkow. V tretej tretine sa k nemu gólovo pridali Sideroff s Jedličkom. Michalovčania ešte zdramatizovali duel zásluhou Buca, ale tri body napokon zostali pod Pustým hradom.