Slovan zdolal Poprad, Nitra otočila zápas v Nových Zámkoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zdolal Poprad, Nitra otočila zápas v Nových Zámkoch

Aktualizované
Slovan zdolal Poprad, Nitra otočila zápas v Nových Zámkoch
Slovan zdolal Poprad, Nitra otočila zápas v Nových ZámkochProfimedia
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľňajšom zápase 34. kola Tipos extraligy na ľade HC MIKRON Nové Zámky 3:1. Banská Bystrica uspela proti Spišskej Novej Vsi a Prešov získal dôležité body v Liptovskom Mikuláši.

HC MIKRON Nové Zámky - HK Nitra 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Góly: 31. Lee (Bezúch, Loggins) - 49. Čederle (Elmer, Gill), 50. Krivošík (Buncis, Mezei), 60. Gill

Bezgólové skóre zápasu zmenil v 31. minúte domáci obranca Mike Lee. Nitrania otočili skóre v polovici tretej tretiny, keď sa najskôr v presilovke presadil Sebastián Čederle a Filip Krivošík o 36 sekúnd poslal hostí do vedenia. Ich víťazstvo spečatil gólom do prázdnej bránky Sahir Gill.

Nitra v piatom vzájomnom zápase v sezóne druhýkrát zdolala Nové Zámky a nadviazala na víťazstvo 2:1 zo 4. januára. Naďalej ostala na 11. mieste, na ktorom má trojbodovú stratu na Liptovský Mikuláš a päťbodový náskok na posledný Prešov, ktorý má jeden zápas k dobru.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HC ‘05 Banská Bystrica 3:4 pp (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 7. Kerbashian (Réway, Ouellet), 25. Giľák (Nellis, Valach), 46. Valach (Verbeek, Giľák) – 11. Troock (Watling), 34. Watling (Tamáši), 54. Kontos (Brejčák, Troock), 61. Tamáši (Šoltés)

Hostia trikrát dokázali nájsť gólovú odpoveď na vedenie Spišiakov a v predĺžení rozhodol o ich triumfe Alex Tamáši. Vydarenú premiéru má za sebou obranca Juraj Valach, ktorý prišiel k "rysom" zo Slovana Bratislava. Zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu. Domácim patrí v tabuľke 4. priečka, Banská Bystrica uspela štvrtýkrát za sebou a figuruje na 7. pozícii.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC MV TRANSPORT Prešov 3:4 sn (1:3, 1:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 4. Kriška (Handlovský), 31. Vähätalo (Walega, Novajovský), 55. Uhrík (Vankúš) – 6. Gerlach (Girduckis, Fekiač), 8. Gerlach (t.s.), 15. Salituro (Šimun), rozh. náj.: Gerlach

Rozhodujúci nájazd premenil v šiestej sérii Max Gerlach, ktorý predtým v riadnom hracom čase strelil dva z troch gólov hostí. Prešov je aj napriek víťazstvu v dôležitom súboji o záchranu naďalej na chvoste tabuľky. Na predposlednú Nitru stráca päť bodov a na Liptovský Mikuláš osem, no odohral o zápas menej ako obaja jeho priami konkurenti.

HC Slovan Bratislava – HK Poprad 5:4 pp (3:1, 1:1, 0:2 - 1:0)

Góly: 13. Fominych (Takáč, Duke), 18. Pecararo (MacKenzie, Takáč), 20. Pecararo (Harris), 36. Takáč (Duke, Fominych), 63. Ackered – 4. Bubela (Jermain), 32. Kotvan (Záborský, Kolouch), 52. Mlynarovič (Svitana, Bubela), 56. Svitana (Mlynarovič, Betker)

Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali nad HK Poprad po predĺžení. Úradujúci majster vďaka triumfu zvýšil náskok na čele tabuľky pred druhým Zvolenom na tri body. "Belasí" zabrali po dvoch prehrách za sebou, keď dokázali streliť len dva góly. Popradčania neuspeli ani v druhom stretnutí prebiehajúcej sezóny na ľade Slovana a patrí im 8. miesto.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Góly: 23. Pollock (Havrila, Šedivý), 34. Linet (Tybor), 42. Jääskeläinen (Southorn, Pollock), 52. Paršin (Linet, Lamper), 55. Southorn (Chovan, Bartánus) - 27. Zabusovs (Suja, Buc)

O triumfe domáci definitívne rozhodli v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. "Oceliari" si 24. víťazstvom v sezóne upevnili priebežnú 3. priečku. Michalovce sú na 6. mieste so 61 bodmi, pričom rovnaký počet nazbierali aj Nové Zámky a Banská Bystrica.