Lantoši pomohol dvomi gólmi ukončiť boleslavskú sériu prehier. Je to moja práca, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lantoši pomohol dvomi gólmi ukončiť boleslavskú sériu prehier. Je to moja práca, hovorí

Róbert Lantoši sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo.
Róbert Lantoši sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo.Profimedia
Útočník Róbert Lantoši (28) prispel dvoma gólmi k víťazstvu Mladej Boleslavi nad Brnom a k ukončeniu šesťzápasovej série prehier. V rozhovore s novinármi slovenský reprezentant povedal, že ho teší najmä to, že pomohol tímu k zisku troch bodov a zníženiu straty na predposledné Kladno.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:1

"Snažím sa pomôcť mužstvu vyhrabať sa z dna. Je to moja úloha. Som tu na to, aby som strieľal góly, takže chcem prispieť a nejakým spôsobom pomôcť tímu," povedal Lantoši po víťazstve 3:1.

Dvadsaťosemročný útočník má na konte 13 gólov a 11 asistencií a je najproduktívnejším hráčom mužstva. "Na ľade sa cítim dobre, som pozitívne nastavený v hlave. Zažil som už aj horšie veci, takže ma to nezlomí. Verím, že to zvládneme," zdôraznil Lantoši. So spoluhráčmi zaostávajú za Kladnom len o tri body, no majú odohrané o dva zápasy viac.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Z ukončenia negatívnej série prehier mal, samozrejme, radosť. "Je to skvelý pocit. Po zápase sme už zabudli, ako sa máme tešiť. Čo máme robiť, aké máme návyky. Konečne sme vyhrali za tri body a verím, že teraz sériu natiahneme," zaželal si Lantoši.

Situácia Stredočechov nie je ideálna a podľa odchovanca Prievidze si to hráči uvedomujú. "Celé je to ťažké, sme na dne a zápasy sa prehrávajú. Jednoducho sme verili, že to dotiahneme do víťazného konca, pretože sme to potrebovali," doplnil 28-ročný hokejista.

Mladá Boleslav je stále na dne tabuľky.
Mladá Boleslav je stále na dne tabuľky.Flashscore

Člen elitnej formácie Mladej Boleslavi skóroval najprv po úniku v presilovke a druhýkrát po samostatnej akcii strelou cez obrancu Brna. "Bola to dobrá súhra. Zabudli, že si tam nakorčuľujem, Matti Järvinen ma pekne videl a posunul mi puk. Potom som už nemal takú ťažkú prácu. Podarilo sa mi trochu spomaliť a videl som, že brankár má opačný garde. Snažil som sa to využiť," priblížil slovenský útočník.

V Mladej Boleslavi sa však po víťazstve nekonali žiadne veľké oslavy. "Trochu sme si zakričali, sme šťastní, ale každé víťazstvo trvá len do polnoci. Ideme sa vyspať a pripraviť na ďalší súboj," nadviazal Lantoši. Ďalším súperom budú vo štvrtok Karlove Vary. "Dúfam, že sa od výhry odrazíme a v tabuľke sa vyšplháme vyššie," dodal na záver Slovák.