Marcinko mieri do Brna, Tomek ostáva v Litvínove. Godla si bude hľadať nový klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Marcinko mieri do Brna, Tomek ostáva v Litvínove. Godla si bude hľadať nový klub

Marcinko po šiestich rokoch opustí Třinec.
Marcinko po šiestich rokoch opustí Třinec.TASR
Slovenský útočník Tomáš Marcinko (35) po šiestich rokoch opúšťa Třinec a budúcu sezónu odohrá v drese Komety Brno. Samotný klub túto informáciu ešte nepotvrdil, ale podľa českých médií je to hotová vec.

Informuje o tom predovšetkým isport.cz, ktorý dodáva, že o stredného útočníka mal záujem aj Slovan Bratislava. Rodák z Popradu vyhral v drese "oceliarov" štyri majstrovské tituly a pri všetkých patril medzi najvyťažovanejších hráčov. Dôvodom jeho prestupu je rodina, ku ktorej chce byť bližšie.

Marcinko si počas kariéry zahral na dvoch ZOH (2014, 2018) a takisto dvoch svetových šampionátoch. V zbierke má aj slovenský titul s Košicami. Pôsobil v čínskom Kunlune, českých Pardubiciach, švédskom celku MoDo i v zámorských súťažiach OHL a AHL.

Tomek ostáva v Litvínove, Godla končí

Brankár Matej Tomek ostáva v Litvínove, kde prišiel pôvodne na hosťovanie počas minulej sezóny z Brna. Za Vervu odchytal štrnásť zápasov základnej časti s úspešnosťou zákrokov nad hranicou 93 %. Dvakrát nastúpil v predkole play-off proti Třincu.

"Matej podával výborné výkony. Potom sa zranil, ale vrátil sa. Aj vďaka nemu sa nám podaril záver sezóny, ktorý vyústil v postup do play-off," povedal tréner brankárov Zdeněk Orct. Spoločne s Tomekom pokračuje v Litvínove takisto český gólman Šimon Zajíček.

Naopak, od tradičného účastníka Extraligy odchádza Denis Godla. Za Litvínov chytal predošlé tri roky. V minulosti bol súčasťou Kladna či fínskeho tímu KalPa. Celkovo absolvoval pri "chemikoch" 110 zápasov, lenže postupne klesol až na pozíciu tímovej trojky.

"Od Denisa sa možno čakali lepšie výsledky, aj keď pri brankároch idú výkony ruka v ruke s celým tímom. Keď sme sa rozhodli podpísať Mateja a uplatniť opciu na Šimona, bolo jasné, že troch takýchto brankárov nemôžeme udržať," doplnil Orct.

Litvínov by mal posilniť útočník David Kaše, ktorý po dvoch sezónach opúšťa Spartu Praha. Veľký prestup uskutoční Třinec, kde sa po roku v Brne vráti jeden z najlepšie platených hráčov českej Extraligy obranca Tomáš Kundrátek.

Pôsobisko zmení aj Marshall

Americký obranca Ben Marshall po troch sezónach opúšťa nemecký Ingolstadt. 30-ročný ofenzívny bek je na Slovensku známy hlavne zo sezóny 2018/19, keď sa stal najproduktívnejším zadákom Extraligy a s HC 05 Banská Bystrica vyhral majstrovský titul.

Taliansky tím HC Pustertal hrajúci nadnárodnú súťaž IceHL by mal posilniť kanadský obranca Joel Messner. Opora Zvolena z aktuálne skončenej sezóny sa s "bryndziarmi" dostala do finále, kde mužstvo nestačilo na Košice. Klub z mestečka Brunico bude od nového ročníka viesť ako hlavný tréner Tomek Valtonen, bývalý lodivod Michaloviec.