Pozícia jednotky? Cieľom je cestovať na MS, hovorí Tomek po zaujímavej sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pozícia jednotky? Cieľom je cestovať na MS, hovorí Tomek po zaujímavej sezóne
Tomek si môže sezónu predĺžiť na majstrovstvách sveta.
Tomek si môže sezónu predĺžiť na majstrovstvách sveta.
Profimedia
Slovenský hokejový brankár Matej Tomek (25) začínal sezónu v Komete Brno, následne sa presunul do Litvínova, kde mu ročník prerušila zlomenina kľúčnej kosti. Po zranení získal miesto medzi tromi žrďami Vervy, svojimi výkonmi jej pomohol postúpiť do predkola play-off, ale tam sa tešil Třinec.

Rodák z Bratislavy v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hovoril aj o blížiacom sa svetovom šampionáte.

Matej, vašu sezónu ovplyvnilo zranenie, ako ju celkovo hodnotíte?

"Sezóna bola pre mňa vskutku zaujímavá. Najprv bez zápasového vyťaženia v Brne, potom priestor od Litvínova. Keď už som sa začal rozbiehať, zastavila ma zlomenina kľúčnej kosti a dlhá rekonvalescencia. Ak by som to mal v rýchlosti zhrnúť, tak veľmi náročná po mentálnej stránke."

Ako prebiehala rekonvalescencia po zranení?

"Ruku som mal najprv šesť týždňov v ortéze zafixovanú, aby sa zlomenina čo najlepšie zrástla. Potom som ju začal postupne mobilizovať a zaťažovať viac a viac. Príjemné to nebolo, no mal som dôveru v ľuďoch, s ktorými som v Bratislave pracoval a vedel som, že mi pomôžu vrátiť sa naspäť do formy."

Štatisticky ste patrili medzi najlepších brankárov ligy. Ako ste spokojný s vašimi výkonmi?

"Som hlavne rád, že som mohol pomôcť tímu v kľúčovej fáze sezóny na konci základnej časti, keď sme neboli ďaleko od baráže, ale ani od postupu do predkola play-off. Samozrejme, boli aj stretnutia, keď to nebolo úplné terno z mojej strany, ale také zápasy sú často ešte lepším učiteľom."

Záver základnej časti ste zachytili vo veľmi dobrej forme a zaistili ste si účasť v predkole. Zažili ste najdlhšiu sériu výhier v sezóne. Vďaka čomu sa to stalo?

"Keď prišlo na lámanie chleba, ukázali sme tímovosť a podobne dobré výkony sme dokázali zopakovať viackrát za sebou. Skoro všetky z duelov sme vyhrali rozdielom jedného gólu. Myslím si, že sme víťazstvá chceli viac ako naši protivníci."

Čo rozhodlo o vypadnutí v predkole proti Třincu?

"Rozhodli skúsenosti a detaily. Třinec má extrémne skúsený káder. Vie vyhrávať v play-off, o čom svedčí aj ich šnúra už teraz 11 víťazných sérií v rade. V každom zápase sme im boli vyrovnaným súperom, no takisto v každom stretnutí sme urobili o pár chybičiek viac, ktoré rozhodli o konečnom výsledku."

Môžete prezradiť niečo k vašej budúcnosti?

"Svoju budúcnosť mám už na ďalšiu sezónu vyriešenú. To je asi všetko, čo by som k tomu momentálne povedal. Oficiálne stanovisko nechám na klub samotný."

Matej Tomek v reprezentačnom drese Slovenska.
TASR

S akými pocitmi ste prichádzali na prvý reprezentačný kemp pred MS?

"Na kemp som sa tešil. Som rád, že sme dostali možnosť si spolu zatrénovať na ľade, aby sme z toho nevypadli na dlhú dobu. Ja osobne som mal od ľadu dva týždne voľno, postupne sa tréning od tréningu cítim lepšie."

Ako ovplyvní brankársku otázku pred MS fakt, že na šampionát nepôjdu hráči z KHL?

"Každý fanúšik slovenského hokeja si asi dokáže spočítať, že sa budeme musieť zaobísť bez Paťa Rybára či Adama Húsku."

Bude vaším cieľom vybojovať si pozíciu jednotky na MS?

"Je to klišé, ale musím sa sústrediť iba na svoju každodennú prácu, aby som bol čo najlepšie pripravený a, samozrejme, snažiť sa podávať čo najlepšie výkony v prípravných dueloch. Mojím cieľom, tak ako aj minulý rok, je cestovať na MS. To v akej pozícii by to bolo, nie je moje rozhodnutie."