Navýšený rozpočet a najvyššie ciele. Ambiciózny Slovan verí v príchod Bakoša

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Navýšený rozpočet a najvyššie ciele. Ambiciózny Slovan verí v príchod Bakoša

Slovan ide do novej sezóny s vysokými ambíciami.
Slovan ide do novej sezóny s vysokými ambíciami.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava vstupujú do novej sezóny Tipos Extraligy s najvyššími cieľmi a ambíciou odčiniť štvrťfinálové vypadnutie z uplynulého ročníka. Káder prešiel počas leta výraznými zmenami a jeden veľký prestup je ešte stále v hre. "Belasí" majú eminentný záujem o Martina Bakoša (33), ktorému už poslali návrh na trojročný kontrakt. Krídelník by sa mal vyjadriť v najbližších dňoch.

Na stredajšej tlačovej konferencii pred novou sezónou športový riaditeľ Oto Haščák uviedol, že okrem Bakoša je súpiska uzavretá: "O Martina máme eminentný záujem už 12 mesiacov, oslovil som ho ešte v minulej sezóne, no on sa rozhodol odísť do Švajčiarska. Včera sme mu poslali návrh kontraktu. Je tam jedna podmienka, že do 21. septembra chce trénovať sám, potom by sa mohol pripojiť k mužstvu." 

Slovan má v súčasnosti na súpiske sedem legionárov. Medzi najväčšie predsezónne posily patrí Američan Chris Brown. Tridsaťdvaročný útočník pôsobil počas uplynulých šiestich rokov v Nemecku, kde vystriedal dresy Norimbergu a Iserlohnu. V hokejovom životopise má aj 23 stretnutí v NHL.

Zo zámorských hokejistov pôsobia v tíme aj Liam Peacararo, Brett Findlay, Zach O'Brien, obrancovia Ian Scheid, Matt Murphy a brankár Jared Coreau. Vedenie tímu sa snažilo udržať aj domácich mladíkov Romana Kukumberga a Františka Deja, no tí budú pôsobiť v zámorských juniorských súťažiach.

Najbližší program Slovana
Najbližší program SlovanaFlashscore

"O Romana sme mali obrovský záujem a ponúkli sme mu zmluvu. Bol však sklamaný, že nebol draftovaný a chce si dokázať, že to pôjde cez kanadskú juniorku," uviedol Haščák.

Spolu s hlavným trénerom Jánom Pardavým sa rozhodli zmeniť káder smerom k väčšej rýchlosti, dôrazu a bojovnosti. "Odišlo nám cca 70% mužstva, snažili sme sa to vhodne doplniť. Sľubujeme si od toho viac dynamiky, rýchlosti a vyhraných súbojov v priestoroch, v ktorých nám chýbali," vysvetlil.

Bratislavčania odohrali v príprave osem zápasov proti tímom z českej Tipsport Extraligy, švajčiarskej National League, nemeckej DEL a nadnárodnej ICE HL. "Tri víťazstvá a päť prehier netešia, ale chceli sme hrať s čo najlepšími tímami, aby odhalili naše nedostatky. Celkovo som však s prípravou spokojný," priblížil Pardavý a dodal: "Jediné, čo musíme zlepšiť je, že zahraniční hráči musia odohrať za Slovan lepšie zápasy. Veríme, že tú kvalitu, ktorú majú, pre tento klub prinesú."

Slovan otvorí novú sezónu Tipos Extraligy v piatok 15. septembra doma s Michalovcami, nasleduje nedeľný výjazd do Humenného a ďalší domáci šláger so Zvolenom (22. septembra). Člen predstavenstva Pavol Hofstädter prezradil, že klub navýšil rozpočet oproti predchádzajúcemu ročníku o približne 10%.

"Rozpočet je slušný, vedeli by sme konkurovať niektorým českým klubom. Všetci sa už veľmi tešíme na sezónu a spoločne s fanúšikmi sa nevieme dočkať toho pravého extraligového zápolenia. Vnímame, že vlaňajší ročník sa pre nás skončil trochu priskoro a sme si vedomí, že priaznivcom i sebe dlžíme kvalitnú a dlhú sezónu," poznamenal Hofstädter.