Pardubice s hladkým postupom. Ďaloga s Pospíšilom pomohli Komete k vyrovnaniu série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice s hladkým postupom. Ďaloga s Pospíšilom pomohli Komete k vyrovnaniu série

Pardubice oslavujú postup do semifinále.
Pardubice oslavujú postup do semifinále.Profimedia
Hokejisti Pardubíc nedali Olomoucu žiadnu šancu a po štyroch dueloch sa radujú z postupu do semifinále českej extraligy. Kometa Brno doma zvládla štvrtý súboj aj vďaka slovenským hokejistom a vyrovnala s Vítkovicami stav série.

Olomouc - Pardubice 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Góly: 39. Nahodil, 46. KUSKO - 4. Říčka, 15. Musil, 29. Mandát

/konečný stav série: 0:4, Pardubice postúpili do semifinále/

Pardubice pokračujú vo skvelej forme. Po tom, čo ovládli základnú časť, zvládli aj prvú prekážku na ceste za titulom. Proti Olomoucu potvrdili v sérii rolu favorita. Semifinále si zahrajú prvýkrát od roku 2012, keď sa radovali z celkového triumfu. Medzi štyrmi najlepšími sa predstaví aj dvojica Slovákov - Matej Paulovič s Petrom Čerešňákom. Naopak, sezóna sa skončila pre brankára Branislava Konráda, ktorý nezabránil štvrtej prehre. Rovnako tak nestačil presný zásah Silvestera Kuska

Kometa Brno - Vítkovice 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 18. Zaťovič (ĎALOGA, POSPÍŠIL), 26. Horký - 27. Raskob (KOCH)

/stav série: 2:2/

O postup sa stále bojovalo v Brne, kde domáca Kometa napravila utorkové zaváhanie a s Vítkovicami vyrovnala stav série na 2:2. Zásluhu má na tom dvojica slovenských hokejistov. Kristián Pospíšil a Marek Ďaloga asistovali na otváraci zásah Zaťoviča. Na druhej strane si rovnako bod za asistenciu pripísal Patrik Koch, no gól Raskoba bol zároveň posledných v stretnutí.