Päť titulov za sebou? V dnešnom hokeji je to neuveriteľné, vraví kouč majstrov z Třinca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť titulov za sebou? V dnešnom hokeji je to neuveriteľné, vraví kouč majstrov z Třinca

Třinec si odkrútil tri sedemzápasové série.
Třinec si odkrútil tri sedemzápasové série.Profimedia
Hokejisti Třinca sa radovali z piateho ligového titulu za sebou, úspech mal opäť výraznú slovenskú stopu. Najproduktívnejším hráčom play-off českej extraligy sa stal so 16 bodmi (6+10) útočník Libor Hudáček (33), ktorý získal zlato s Ocelářmi druhýkrát. Pri všetkých tituloch bol zo Slovákov iba Vladimír Dravecký (38).

Klub z mesta s menej ako 35-tisíc obyvateľmi napodobnil historický zápis Vsetína, ktorý triumfoval päťkrát za sebou v závere minulého storočia (1994/95 až 1998/99). Sedemzápasovú drámu Třinca s Pardubicami rozhodlo až druhé predĺženie a v čase 83:51 rozjasal striedačku hostí útočník Cienciala.

Výrazný podiel na rozhodujúcej trefe mal aj slovenský reprezentant Marko Daňo, ktorý prešiel po pravej strane do útočného pásma a prihrávkou našiel medzi kruhmi autora gólu. Ciencialovi v zakončení chytil hokejku brániaci Radil, domáci útočník spadol na ľad spolu s hrdinom Třinca a od jeho korčule puk prešiel do vlastnej bránky za chrbát Willa.

Pardubice - Třinec 1:2 pp

"Je to neskutočné, videl som, že puk skončil za bránkovou čiarou, ale nebol som si istý, či to bude platiť. Tento rok, keď sme dali gól, išlo sa to vždy skúmať na videu. Marko Daňo mi to tam perfektne hodil a skóroval som, ale ani neviem ako. Bola to obrovská radosť, Libor s Markom ma ihneď zavalili, následne naskákali ostatní, bol to neopísateľný pocit," uviedol Cienciala pre idnes.cz po kľúčovom momente sezóny.

Odchovanec Třinca pritom sezónu začínal práve v Pardubiciach, odkiaľ prišiel späť do materského klubu výmenou za slovenského útočníka Richarda Pánika. Tento ťah súčasného hegemóna českého hokeja sa ukázal ako ukážkový.

Päť prvenstiev má na konte spomínaný Dravecký, štvrtýkrát za sebou si užívali majstrovské oslavy Roman s Hrehorčákom, tretí raz bol pri nich Daňo, druhýkrát Hudáček a premiérovo Čacho. Tretie zlato si prebral aj Marinčin, ktorý však zasiahol do hry iba v prvých dvoch dueloch finálovej série, keďže zranenie chrbta po nepríjemnom náraze do mantinelu mu ukončilo sezónu. Oceliari sa so šiestimi trofejami celkovo vyrovnali práve Vsetínu.

"V dnešnom hokeji je to neuveriteľné. To sa už snáď ani nemôže opakovať," povedal tréner majstrov Zdeněk Moták. "Prevláda vo mne dojatie, ale stále to nedokážem vstrebať a neviem si to pripustiť, že je to pravda. Je to skvelý pocit," dodal 59-ročný kouč, ktorému robí asistenta Slovák Vladimír Országh. V histórii najvyššej súťaže dokázala šesťkrát za sebou vyhrať titul iba Dukla Jihlava (1967 až 1972).

Na opačnej strane bol smútok, ktorý okrem Pánika prežívali aj Čerešňák a Paulovič. "Čo k tomu povedať. Neviem, či bol Třinec lepší, alebo šťastnejší, ale dokázal vyhrať a veľmi to bolí," vyjadril sa pre portál sport.cz pardubický kapitán Lukáš Sedlák.

"Celú sezónu sme dokazovali, že máme na titul a môžeme sa oň pobiť. Nemali sme žiadne výkyvy, všetci sme pracovali, na čo som pyšný. S odstupom času to prebolí, samozrejme, aj druhé miesto je pekné. Život ide ďalej, každá prehra musí byť ponaučením. Som veľmi rád za to, že môžem hrať práve v Pardubiciach a nevymenil by som to ani za to, čo sa deje na opačnej strane," dodal líder Dynama.