Vymenil Pánika a rozhodol o titule. Netuším, čím som puk zasiahol, reagoval Cienciala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vymenil Pánika a rozhodol o titule. Netuším, čím som puk zasiahol, reagoval Cienciala

Víťazný zásah Ciencialu bol pomerne kuriózny.
Víťazný zásah Ciencialu bol pomerne kuriózny.Profimedia
Hokejový útočník David Cienciala (28) začal extraligovú sezónu v drese Pardubíc, nakoniec sa ale stal vo finále katom tohto mužstva. V 84. minúte siedmeho zápasu rozhodol o výhre Třinca a takisto aj o piatom titule tamojších oceliarov v rade. Cienciala získal Masarykov pohár v drese materského klubu druhýkrát, po triumfe v roku 2019 odišiel do Mladej Boleslavi a následne do Pardubíc.

Pardubice - Třinec 1:2 pp

/stav série: 3:4 - Třinec získal titul/

Cienciala v rozhovore pre O2 TV Sport po životnom zásahu uviedol: "Ani neviem, ako gól padol. Marko Daňo hodil puk a ja som šliapal smerom na bránu. Netuším, čím som puk zasiahol."

Útočník, ktorý sa do rodného Třinca vrátil v januári výmenou za Richarda Pánika, pokračoval slovami: "Sú to neskutočné pocity. Nemám slov, že sme to dokázali. Mali sme neskutočne ťažkú cestu v play-off a ukázali sme charakter. Išli sme si za tým, klobúk dole."

Oceliari predĺžili svoju sériu titulov, ktorá sa začala pred piatimi rokmi, v extrémne náročnej nadstavbovej časti. Vo štvrťfinále, semifinále aj finále uspeli v sedemzápasových sériách. V semifinále proti Sparte navyše ako prví v histórii českého extraligového play-off sériu otočili zo stavu 0:3. Kľúčovú výhru proti Pražanom vybojovali vo štvrtom predĺžení.

"Bolo to veľmi ťažké, 21 zápasov. Zvládli sme to neskutočne ako tím. Všetci sme šliapali na sto percent. Neskutočné," povedal Cienciala, ktorý sa už teší na majstrovské oslavy. "Ako budeme oslavovať? Brutálne," pousmial sa hrdina posledného extraligového stretnutia sezóny.