Poprad rozstrieľal Košice, Slovan podľahol Zvolenu. Spišiaci predviedli štvorgólovú otočku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad rozstrieľal Košice, Slovan podľahol Zvolenu. Spišiaci predviedli štvorgólovú otočku

Na snímke gólová radosť hráčov Zvolena.
Na snímke gólová radosť hráčov Zvolena.TASR
Tretie kolo hokejovej Tipos Extraligy bolo bohaté na zaujímavé momenty. Poprad nedal šancu Košiciam a vyhral 7:2. Rovnakým skóre porazili Nové Zámky hráčov Trenčína a Slovan nestačil na Zvolen. V piatok videli fanúšikovia až tri hetriky. Nitra ani Humenné stále nebodovali.

HC 05 Banská Bystrica - HC 19 Humenné 6:4

Banskú Bystricu potiahli za prvou výhrou v sezóne hlavne legionári z druhej formácie, pretože každý z trojice Wilkins (1+1), Vela (1+2) a Turnbull (1+2) strelil gól. Pridali sa Bíreš, Gašpar aj obranca Ďatelinka. Wilde si pripísal prvé dve asistencie v sezóne. Za hostí síce dvakrát pri premiére bodoval Pereskokov (0+2), ale nováčik stále čaká na prvé body. "Barani" získali úvodné tri, keďže doposiaľ dva razy prehrali. Humenné je so skóre 8:18 posledné.

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:4

Michalovce vstúpili do zápasu výborne, pretože po zásahoch Korenčíka, Paločka a Bjalončíka vyhrávali po prvej prvej tretine už 3:0. Spišská Nová Ves však zavelila k skvelému obratu. Začal ho Archambault, pridali sa Vandas i Nellis a Burgess v 56. minúte otočil skóre. Spišiaci majú ako jediný tím po troch kolách plný počet deviatich bodov a sú na čele tabuľky Tipos Extraligy. Navyše zatiaľ inkasovali len päť gólov, čo je najlepšie číslo.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 5:2

Nitra prehrala aj tretí zápas sezóny a stále ostáva bez bodu. Navyše má priemer piatich inkasovaných gólov na zápas. Liptovský Mikuláš sa bavil hokejom, využil až štyri presilovky. Pred vlastnými fanúšikmi hral veľmi dobre, čoho výsledkom bol prvý hetrik tejto sezóny Tipos Extraligy v podobe Avcina, ale hlavnou postavou stretnutia sa stal americký obranca Mitch Miller, ktorý zaznamenal päť asistencií, podieľal sa na každom góle svojho tímu, pričom hral s obrovským prehľadom. Tri asistencie zaknihoval Réway. Liptáci zaznamenali svoju druhú výhru v tomto ročníku. Celkovo diváci videli až 23 dvojminútových trestov (11:12). 

HC Nové Zámky - Dukla Trenčín 7:2

Nové Zámky porazili doteraz stopercentný Trenčín a navyše strelili až sedem gólov. Hetrikom sa blysol lotyšský obranca Mamčics, ktorý v celej minulej sezóne zaznamenal iba jeden presný zásah. Potreboval na to len necelých 20 minút.

HK Poprad - HC Košice 7:2

Poprad potvrdzuje, že si formu z prípravy preniesol aj do ligy, pretože proti silným Košiciam strelil až sedem gólov a domácim fanúšikom pripravil príjemný večer. Popradčania rozhodli o výsledku už počas prvých 15 minút, keď zaznamenali päť zásahov. Postupne sa presadili Záborský, Kukuča, v presilovej hre Kotvan a dva presné zásahy si pripísal Jendek

V prostrednej časti skóroval Suchý. Hostia v tretej tretine skorigovali vďaka Brettovi Pollockovi a Patrikovi Rogoňovi, no to bolo z ich strany všetko. Za domácich si pripísal svoj druhý gól v zápase Suchý. V drese Popradu zaznamenalo minimálne bod až 15 hráčov. "Kamzíci" tak nadviazali na triumf z finále Tatranského pohára, vtedy zdolali Košice 4:2. Domáci sa dostali v tabuľke na 4. miesto, "oceliarom" patrí 5. priečka.

Slovan Bratislava - HKM Zvolen 2:5

Slovan prehral už druhý zápas v tejto sezóne, doma opäť nedokázal bodovať. Po ôsmich góloch od Michaloviec inkasoval päť od Zvolena. Ani raz v stretnutí "belasí" nevyhrávali. Zvolen mal stretnutie pod kontrolou a doviedol ho do úspešného konca. Peter Zuzin sa postaral o hetrik a stal sa hrdinom stretnutia. Slovan inkasoval už šestnásť gólov a horšiu defenzívu tak má len posledné Humenné.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore