Udalosti Tipos Extraligy: Prvé čisté konto, revanš Slovana aj husársky kúsok Diakova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Prvé čisté konto, revanš Slovana aj husársky kúsok Diakova

Nové Zámky vyhrali na ľade Nitry.
Nové Zámky vyhrali na ľade Nitry.Flashscore/TASR
Slovan Bratislava v druhom kole odčinil prehru proti Michalovciam. Stopercentné sú tri tímy a bez bodu ostávajú takisto ďalšie tri. Nedeľný program priniesol aj prvé čisté konto či premenené trestné strieľanie.
Výsledky 2. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 2. kola Tipos Extraligy.Flashscore

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 5:1

Dvakrát sa presadil fínsky útočník Jääskeläinen, k čomu pridal jednu asistenciu. Rovnako dva zásahy si pripísal na svojej konto aj kanadský obranca Breton, ktorý je jeden z ôsmich hráčov v súčasnom tíme Košíc s minulosťou v Banskej Bystrici. Deviatym je tréner Ceman. "Barani" nebodovali ani v druhom vystúpení. Okrem toho inkasovali už jedenásť gólov. Od začiatku minulej sezóny získala Bystrica proti Košiciam len dva z 15 možných bodov.

HK Spišská Nová Ves - HK 32 Liptovský Mikuláš 3:1

Domáci útočník Dalibor Bortňák odohral jubilejný 500. zápas v slovenskej extralige. O jediný gól hostí sa postaral obranca Mezovský, ktorý je sviatočný strelec, keďže počas predošlých siedmich sezón strelil sedem gólov, prvý v aktuálnom ročníku má na konte už teraz. Do Spišskej Novej Vsi sa v tíme "Liptákov" vrátil Réway, do štatistík sa nezapísal. Domáci majú podobne ako Košice na konte plný počet šiestich bodov.

HC 19 Humenné - Slovan Bratislava 3:8

Slovan reagoval na domácu prehru z úvodného kola rovnakou mincou, pretože osem gólov inkasoval a teraz ich aj strelil. Hneď o dva z nich sa postaral vo svojom druhom štarte mládežnícky reprezentant Masnica, boli to jeho premiérové zásahy medzi slovenskou elitou. Brown sa presadil druhý raz po sebe, pridal dve prihrávky. Strelecký účet za Slovan si otvorili O'Brien a Výhonský. "Belasí" majú po 120 odohraných minútach skóre 10:11.

Humenné prehralo aj druhý zápas ročníka a so skóre 4:12 je na poslednom mieste tabuľky. Obranca Diakov si v nedeľu pripísal tri asistencie. Jednu aj v piatok, takže bol pri každom góle svojho tímu.

Pred začiatkom historicky prvého extraligového zápasu na humenskom ľade si domáci pripomenuli úspech z minulej sezóny vyvesením slávnostných zástav za víťazstvo v JOJ Šport Slovenskom pohári a zisk titulu v druhej najvyššej hokejovej súťaži.

HK Nitra - HC Mikron Nové Zámky 2:6

Domáci len 17-ročný útočník Pobežal strelil svoj prvý gól v najvyššej slovenskej súťaži. Už počas predošlého ročníka zbieral skúsenosti v projekte reprezentácie U18 na úrovni SHL a v lete bol kapitánom Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe. Odchovanec Púchova má byť ďalším draftovaným hráčom z kádra Nitry. Ani jeho zásah však na body nestačil, domáci druhý raz po sebe prehrali.

Americký útočník Loggins strelil dva góly, pridal aj asistenciu. Rovnako dvakrát sa presadil Michnáč. Novozámčania zvíťazili pod Zoborom už štvrtýkrát za sebou. Chýbal im ale zranený Farley, takže nastúpiť mohol spomínaný Michnáč. Ten je síce stále vedený ako legionár, no rieši sa, aby získal aj slovenské občianstvo. Táto situácia vraj už v pokročilej fáze.

Meranie síl nevyšlo najmä Gatesovi, ktorý si pripísal tri mínusové body a bol pri piatich zo šiestich inkasovaných gólov. Nevyznamenali sa ani Bajkov (-2) a dve mínusky mal na konte aj autor gólu Green. V tieni minuloročných výkonov zatiaľ zostáva aj brankár Kašík, ktorý pustil za svoj chrbát 5 z 25 pokusov. 

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

HKM Zvolen - Dukla Ingema Michalovce 4:1

Michalovce síce v prvom kole strelili osem gólov do siete Slovana, lenže v ďalšom stretnutí tento výsledok nepotvrdili. V druhej tretine sa postupne presadili Hain, Zuzin, Bondra a Rymsha, ktorý zaznamenal prvý gól za nový tím. Pearson tretí zásahom v aktuálnom ročníku už len pokazil čisté konto Kupskeho. Zvolen si zlepšil zlú bilanciu v rámci základnej časti. Vrátane záveru predošlého ročníka vyhral len druhý z uplynulých ôsmich zápolení. 

Dukla Trenčín - HK Poprad 4:0

Hokejisti Trenčína zvíťazili a do novej sezóny vstúpili dvoma triumfami. Domáci brankár LaCouvee neinkasoval ani jeden gól a udržal prvé čisté konto v tejto sezóne Tipos Extraligy. Zároveň ako jediný gólman vyhral už dve stretnutia, ale najlepšiu úspešnosť zákrokov má Surák (96,77 %). Krídelník Charbonneau zaznamenal okrem gólu aj dve asistencie. Dukla je spoločne s Košicami a Spišskou Novou Vsou jedným trojice tímov, ktoré majú plný počet šiestich bodov. Duel mal začať o 16:00, ale pre problémy hostí odštartoval až o 17:30.

Štatistiky

Po dvoch odohraných zápasoch má zhodne štyri kanadské body až desať hokejistov, ktorými sú Chris Brown, Joona Jääskeläinen, Troy Loggins, Liam Pecararo (všetci 2+2), Zach O'Brien, Jonathan Charbonneau, Patrik Lamper, Phil Pietroniro, Marc-Olivier Roy (všetci 1+3) a Kirill Diakov (0+4). Ruský obranca je zároveň lídrom v asistenciách, prihral na každý strelený gól Humenného. O tri presné zásahy sa postarali Tor Immo a Chase Pearson.

Celkovo padlo v šiestich stretnutiach 38 gólov (priemer 6,0), čo je o štyri menej ako v úvodom. Z toho dvanásť v presilovke a jeden počas oslabenia. Rymsha skóroval ako prvý počas tohto ročníka z trestého strieľania. Berger, Lamper a Jääskeläinen sú na čele štatistiky +/- s piatimi kladnými bodmi. Michalovský útočník Newton počas dvoch stretnutí nazbieral až 29 trestných minút. Iba o dve menej majú Petráš zo Slovana a Pavlovs hrajúci za Humenné. Na úroveň 25 sa dostali Pobežal s Lamperom.

Loggins, Buček a Baláž poslali zhodne jedenásť striel. Po desať majú na konte Slovák, Rymsha i Burgess a deväť Takáč s Greenom, ktorý je najčastejšie zakončujúci bek. Trenčiansky obranca Pietroniro a michalovský obranca Acolaste odohrali už cez 46 minút z doterajších 120. Z hráčov, ktorí absolvovali aspoň 20 vhadzovaní, vyniká Brown (73,33 %).

Program 3. kola Tipos Extraligy:

HC 05 Banská Bystrica - HC 19 Humenné

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves

HK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Trenčín

HK Poprad - HC Košice

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen