Nitra už nechce dávať súperom darčeky: Musíme sa zobudiť, burcuje Pobežal po prvom góle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra už nechce dávať súperom darčeky: Musíme sa zobudiť, burcuje Pobežal po prvom góle
Na snímke zľava Libor Kašík (Nitra) a Marc Roy (Nové Zámky).
Na snímke zľava Libor Kašík (Nitra) a Marc Roy (Nové Zámky).TASR
Hokejisti Nitry majú za sebou nevydarený vstup do nového ročníka Tipos Extraligy. "Corgoni" nebodovali ani v druhom stretnutí, keď v krajskom derby podľahli Novým Zámkom vysoko 2:6.

Domáci tréner Antonín Stavjaňa po zápase uviedol, že ak hráči nezačnú akceptovať herný systém, dôjde k zmenám v kádri. Sedemnásťročný nitriansky útočník Tomáš Pobežal, ktorý si otvoril strelecký účet v extralige, uviedol, že celé mužstvo by sa malo zobudiť. Ako prví sa z otváracieho gólu radovali Nitrania. V 8. minúte využil zaváhanie hosťujúcej defenzívy práve Pobežal.

"Forčekovali sme ako každé striedanie. Následne Novozámčania urobili chybu, odrazilo sa mi to priamo pred brankára a ja som už iba vystrelil," povedal po stretnutí slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý vo svojej piatkovej premiére proti Popradu (2:4) po zákroku na Kanaďana Garretta McFaddena duel nedohral.

Domáci v prvej desaťminútovke vyprodukovali tri vylúčenia, najmä tretie zo strany Filipa Bajteka bolo zbytočné. Český útočník po vhadzovaní stratil stabilitu a puk posunul rukou, za čo videl dvojminútový trest za zdržovanie hry.

HK Nitra - HC Mikron Nové Zámky 2:6

"Býci" mali k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov, ktorú na vyrovnanie využil po devätnástich sekundách americký útočník Troy Loggins. O dve minúty neskôr sa Nové Zámky ujali vedenia, keď sa presadil Marc-Olivier Roy, no absolutórium si zaslúži najmä prihrávka Patrika Števuliaka, ktorá vyslala Roya do úniku.

Na začiatku prostrednej časti hry mala k dispozícii presilovku 5 na 3 aj Nitra a vyrovnať sa podarilo obrancovi Lukeovi Greenovi. Domáci zachytili momentum, vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí, najmä Slovákova strela do brvna z bezprostrednej blízkosti volala v 30. minúte po góle. Ten mohli dať "corgoni" následne v štvorminútovej presilovke, no už po buly stratili puk a dôležitý presný zásah strelil v oslabení Loggins.

Nové Zámky nedali Nitre žiadnu šancu.
Nové Zámky nedali Nitre žiadnu šancu.Flashscore

Nitrania inkasovali vo vlastnej presilovke aj proti Popradu. "Jednoznačne sa to zlomilo za stavu 2:2, keď sme hrali presilovku a hneď na začiatku sme dostali gól po nedôraze a zle vyriešenej situácii. Vo zvyšku štvorminútovej presilovky sme nič neurobili," uviedol Stavjaňa.

Tretia tretina už bola v réžii Nových Zámkov. Hostitelia trpeli na veľmi zlú disciplínu, keď v záverečnom dejstve na ich strane svietilo až sedem dvojminútových trestov z čoho profitovali Zámčania trikrát.

"Keď sme sa pripravovali, vedeli sme, že sa stretnú dva tímy, ktoré v prvom kole neuspeli. Chceli sme bodovať. Bolo dobré, že sme otočili stav v prvej tretine a vyhrali ju. Pomohol nám aj gól v oslabení na 3:2," poznamenal hosťujúci asistent trénera Ľubomír Hurtaj a dodal:

"Chalani predviedli výborný výkon od hráčov až po brankára. Fungovali nám presilovky i oslabenia, takže klobúk dole. Myslím si, že to víťazstvo sme si zaslúžili." Hostia uspeli na nitrianskom ľade už štvrtýkrát za sebou.

Nitra podobne ako proti Popradu inkasovala niekoľko gólov z kategórie lacných. Tréner Stavjaňa už pred štartom súťaže a aj po prvom kole kritizoval výkony legionárov, ktorí zaostávajú za očakávaniami. Proti Novým Zámkom to nebolo inak, druhý útok zložený zo zámorskej trojice Griffin, Gates, Bajkov nefungoval a český kormidelník počas duelu zamiešal zostavou.

Meranie síl nevyšlo najmä Gatesovi, ktorý si pripísal tri mínusové body a bol pri piatich zo šiestich inkasovaných gólov. Nevyznamenali sa ani Bajkov (-2) a dve mínusky mal na konte aj autor gólu Green. V tieni minuloročných výkonov zatiaľ zostáva aj brankár Libor Kašík, ktorý pustil za svoj chrbát 5 z 25 pokusov. 

"Hovoril som v šatni, že keď budeme takto hrať, nedá sa uspieť. Po prvom stretnutí som vravel, že to bolo o nervozite, no dnes to boli zle riešené situácie. V utorok si to musíme ukázať na videu. Kto nechce akceptovať hru v tomto systéme, žiaľ, musíme to obmeniť. Nedá sa hovoriť si, že čakáme a raz to príde. Darčekov súperovi už bolo dosť," povedal Stavjaňa.

Na slová skúseného českého kormidelníka v mixzóne nadviazal aj Pobežal: "Každý chceme hrať niečo svoje a nedodržujeme celý systém. Musíme si k tomu sadnúť, ukázať si video a zobudiť sa," dodal.