Skončil na vlastnú žiadosť. Slovenskí hokejisti v Brne sú bez trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skončil na vlastnú žiadosť. Slovenskí hokejisti v Brne sú bez trénera
Martinec odstúpil zo svojej pozície.
Martinec odstúpil zo svojej pozície.Profimedia
Patrik Martinec v sobotu odstúpil z pozície hlavného trénera českého extraligového tímu HC Kometa Brno. Päťdesiatdvaročný kouč odišiel na vlastnú žiadosť po zlom začiatku základnej časti. Mužstvo prehralo všetky tri zápasy a patrí mu posledné 14. miesto v tabuľke bez zisku bodu.

Martinec pre oficiálnu klubovú webstránku uviedol: "Keď sa obzriem za svojím pôsobením v Brne, mrzí ma v prvom rade výsledok z minuloročného štvrťfinále. Samozrejme, aj neúspešný vstup do tohtoročnej sezóny, na základe ktorého som sa rozhodol rezignovať." 

V Komete dostal šancu prvýkrát v pozícii hlavného trénera. Predtým pôsobil ako asistent v Sparte a Českých Budějoviciach. V novej sezóne českej extraligy je to prvá trénerská zmena. Brno sa trápi hlavne v zakončení, keď v prvých dvoch dueloch nedokázalo streliť gól. Hráči sa presadili až v piatkovom stretnutí proti Litvínovu.

V tíme pôsobí päť slovenských hokejistov - útočníci Andrej Kollár, Kristián Pospíšil, Tomáš Marcinko, Lukáš Cingel a obranca Marek Ďaloga.

Klub z Brna sa pokúsi prvýkrát zabodovať v nedeľu na ľade BK Mladá Boleslav, ktorá tiež neprežíva ideálny vstup do sezóny. Po troch kolách má mužstvo Jiřího Kalousa na konte dva body za piatkové víťazstvo 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch v Hradci Králové.

Tabuľka českej extraligy
Tabuľka českej extraligyFlashscore