Slováci hrdinami. Třinec prepísal históriu extraligy, Roman poslal svoj tím do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci hrdinami. Třinec prepísal históriu extraligy, Roman poslal svoj tím do finále

Třinec ako prvý v histórii českej Extraligy otočil sériu z 0:3 na 4:3.
Třinec ako prvý v histórii českej Extraligy otočil sériu z 0:3 na 4:3.Profimedia
Hokejisti Třinca vyhrali rozhodujúce siedme stretnutie semifinálovej série play-off českej Extraligy proti Sparte Praha a postúpili do finále. Oceliari sa stali prvým tímom, ktorý otočil sériu z 0:3 na 4:3.

Sparta Praha - Třinec 2:3 pp

/konečný stav série 3:4, postupuje Třinec/

Prvá tretina bola nesmierne vypätá a diváci sledovali viacero tvrdých zákrokov. Obranca Irving trafil ramenom do hlavy Marka Daňa, ktorý s problémami odišiel z ľadu, ale nakoniec sa do hry vrátil. Rozhodcovia tento moment nepotrestali. Na úvodný zásah Krejčíka reagoval Helewka, ktorého prihrávkou našiel Libor Hudáček.

Spomínaný obranca Jakub Krejčík sa nakoniec takmer stal hrdinom Sparty, keďže v druhej tretine vsietil svoj druhý gól. Třinec však znova dokázal vyrovnať v poslednej minúte, keď sa presadil Marko Daňo a ideálne opätoval súperovi spomínaný zákrok na jeho osobu. Asistovali mu Hudáček a Marinčin.

Siedmy zápas play-off českej Extraligy sa do predĺženia dostal ôsmy raz v histórii. Až na začiatku štvrtého predĺženia v čase 121:46 rozhodol Miloš Roman. Tento duel bol druhým najdlhším v histórii českej Extraligy. Ten najdlhší sa hral presne pred rokom 13. apríla 2023. Vítkovice v ňom zdolali Mountfield HK, rozhodli v 139. minúte.

Třinec narazí na Pardubice. O titul sa tak pobje až desať slovenských hráčov Marinčin, Roman, Dravecký, Daňo, Hudáček, Hrehorčák a Čacho. Na druhej strane sú súčasťou Dynama Pánik, Paulovič a Čerešňák.

Třinec neprehral sériu play-off ani raz od neúspešného finále v sezóne 2017/18, medzitým uspel už pätnásty raz po sebe. Oceliari sa stali prvým tímom českej Extraligy, ktorý otočil sériu z 0:3 na 4:3. Sparta sa z titulu tešila naposledy v roku 2008, odvtedy bola ešte dvakrát vo finále, ale ani raz ho nevyhrala.