Slovák strieda Slováka. Petrovický bude asistentom trénera v extraligovom Olomouci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovák strieda Slováka. Petrovický bude asistentom trénera v extraligovom Olomouci

Petrovický (v strede) v časoch pôsobenia pri reprezentačnej dvadsiatke.
Petrovický (v strede) v časoch pôsobenia pri reprezentačnej dvadsiatke.Profimedia
Slovák Róbert Petrovický (49) bude novým asistentom trénera hokejistov HC Olomouc Jana Tomajka (46). Na striedačke českého extraligového klubu nahradí krajana Borisa Žabku (45).

Tím z Hanej skončil v tejto sezóne na 8. mieste po základnej časti, v play-off vypadol vo štvrťfinále s Pardubicami (0:4 na zápasy). Dres Olomouca si v uplynulom ročníku obliekali aj Slováci Branislav Konrád, Šimon Groch a Silvester Kusko.

"Sme radi, že po odchode asistenta Žabku prichádza do nášho klubu práve Róbert Petrovický, legenda slovenského hokeja. Má bohaté hráčske i trénerské skúsenosti. Sme presvedčení, že do tímu prinesie množstvo získaných poznatkov z pôsobenia v rôznych svetových súťažiach," povedal pre web HC Olomouc generálny manažér klubu Erik Fürst.

Štyridsaťdeväťročný Petrovický, bývalý reprezentačný útočník a majster sveta z Göteborgu, sa po konci hráčskej kariéry vydal na trénerskú dráhu. Bol asistentom trénera v reprezentačnom A-tíme SR, rovnakú pozíciu si vyskúšal aj v Trenčíne a Slovane Bratislava.

Dva roky pôsobil v úlohe hlavného kormidelníka slovenskej reprezentácie do 20 rokov. V roku 2021 zamieril do Švajčiarska, v Lausanne HC pôsobil ako asistent, riaditeľ pre hráčsky rozvoj a kouč juniorského tímu.