Slovan ako najväčší favorit zlyhal. Tréner Pardavý po vypadnutí nič hráčom nevyčítal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan ako najväčší favorit zlyhal. Tréner Pardavý po vypadnutí nič hráčom nevyčítal
Ján Pardavý ďakuje hráčom po poslednom štvrťfinálovom dueli série s Michalovcami.
Ján Pardavý ďakuje hráčom po poslednom štvrťfinálovom dueli série s Michalovcami.Profimedia
Hokejisti Slovana Bratislava hovorili po štvrťfinálovom vypadnutí v play-off slovenskej extraligy o veľkom sklamaní. V pozícii obhajcu majstrovského titulu nezvládli pozíciu favorita proti Michalovciam a po nevýrazných výsledkoch zo záveru základnej časti nevygradovali formu vo vyraďovacej fáze.

Nepomohlo ani viac času na prípravu

Slovanisti prehrali v závere základnej časti päť zápasov z uplynulých ôsmich. O pomerne výrazný náskok na čele tabuľky prišli a po poslednom kole dlhodobej časti spadli na druhé miesto. Ich súper vzišiel z kvalifikácie play-off.

Zatiaľ čo Michalovce nastúpili do série proti Slovanu po sedemzápasovej sérii s Trenčínom, belasí mali viac času na vyladenie formy. Ani v play-off si nenapravili chuť po nevýrazných výsledkoch zo záveru základnej časti. Do štvrťfinále síce vykročili víťazstvom 5:2, no následne prehrali tri zápasy a črtajúci sa koniec sezóny už neodvrátili.

"Po základnej časti bolo dostatok priestoru, aby sme sa dali dokopy. Už v prvom zápase play-off sme ukázali, že silu máme. Potom sme ale prehrali ďalší súboj a možno práve na tom sa Michalovce naštartovali. Vypadnutie v prvom kole má horkú chuť. Žiaľ, aj taký je hokej," povedal útočník Milan Kytnár.

Slabá efektivita

Hokejisti Slovana doplatili na slabú efektivitu streľby. Na bránu súpera vyslali 238 striel, z ktorých vyťažili 14 gólov. S 5,88-percentnou úspešnosťou streľby boli najslabší zo všetkých štvrťfinalistov.

"Myslím si, že sme neboli slabší než Michalovce, ale rozhodla efektivita v zakončení rovnako ako v dnešnom zápase. Zlyhala nám v ňom koncovka, oni dali dva góly po sebe a chytili sa," poznamenal kapitán Slovana Michal Sersen, ktorý ťažko hľadal správne slová. "Určite je to neúspech," priznal.

Prehľad zápasu Michalovce - Slovan Bratislava 3:0

Pardavý hráčom nevyčíta nič

Slovan vstupoval do sezóny a aj do play-off ako jeden z najväčších favoritov na titul. Pozícia obhajcu prvenstva v kombinácii s pomerne dlhým období na čele tabuľky naznačovala, že koniec sezóny skôr než po finále bude neúspech. A vypadnutie vo štvrťfinále ním je.

"V play-off nemôžem hráčom nič vyčítať. Odviedli maximum. Pokojne sme po troch zápasoch mohli viesť 3:0. Veľmi ma mrzí vyrovnávajúci gól v druhom zápase, pred ktorým sme spravili pozičnú chybu. Tam sa Michalovce naštartovali. Prehrať sme mohli aj v prvom stretnutí, no v ňom sme to výsledkovo zvládli. V druhom sme boli lepší tím a gól počas hry bez brankára dostal súpera na koňa. V treťom sme prehrali po trestnom strieľaní v predĺžení. Ostatní favoriti ako Košice či Zvolen si predĺženia, resp. samostatné nájazdy postrážili. To potom prináša pokoj. My sme išli do Michaloviec za stavu 1:1 a to nám do istej miery naštrbilo sebavedomie," zhrnul tréner Ján Pardavý, podľa ktorého sa na hre Slovana podpísala aj nedostatočná náhrada za útočníka Williama Rapuzziho. Ten v tíme skončil počas sezóny.

Séria belasých s Michalovcami.
Séria belasých s Michalovcami.Flashscore

"Chýbal nám druhý center. Ščerbak a Duke, nech sa akokoľvek snažili, neodovzdali to, čo mali, hoci majú kvalitu. Mali sme kolísavé výkony. Tento tím mal na to, aby išiel ďalej než do štvrťfinále," uzavrel Pardavý.