Slovan padol, na Spiši dostal päť gólov. Prvá výhra Nitry, Liptáci uspeli v Trenčíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan padol, na Spiši dostal päť gólov. Prvá výhra Nitry, Liptáci uspeli v Trenčíne

Aktualizované
Ako veľmi sa v Slovane kývajú stoličky?
Ako veľmi sa v Slovane kývajú stoličky?TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v zápase 4. kola slovenskej Tipos Extraligy proti Slovanu Bratislava a nachádzajú sa na čele tabuľky s plným počtom 12 bodov. "Belasí" prehrali už tretie stretnutie. Druhý raz po sebe neuspeli Košice, tie podľahli Novým Zámkom.

HK Spišská Nová Ves - Slovan Bratislava 5:1

V Slovane sa dá už naozaj hovoriť o kríze. Mužstvo prehralo tretí zo štyroch stretnutí novej sezóny a očakáva sa, že v najbližších dňoch nastanú personálne zmeny. "Belasí" dostali na ľade Spišskej Novej Vsi ďalších päť gólov a po štyroch odohraných dueloch skončilo v ich v sieti už 21 pukov. Čestný zásah hostí strelil Fetkovič. Domáci rozhodli už v prvej tretine, v ktorej strelili tri presné zásahy. O jeden sa postaral Burgess, ten skóroval v každom zo štyroch duelov. Archambault je s ôsmimi bodmi tretí najproduktívnejším hráčom súťaže (2+6). "Rysy" majú ako jediný tím plný počet 12 bodov a sú na čele tabuľky.

HC Nové Zámky - HC Košice 3:0

Košice prehrali druhý zápas po sebe a vôbec prvýkrát v sezóne nestrelili ani jeden gól. Nové Zámky sa dostávajú do formy, ktorú má napríklad momentálne druhý najproduktívnejší hráč ligy Marc-Olivier Roy (3+5), pretože strelil ďalší gól. "Býkom" vyšli presilové hry. V nich strelili úvodné dva góly a tretí zaznamenal Prokeš do prázdnej bránky pri power-play úradujúceho majstra, navyše v oslabení. Stupka (1+1) a Števuliak (0+2) zaznamenali po dva body. Brankár Kantor udržal svoje prvé čisté konto a celkovo len druhé v tejto sezóne Tipos Extraligy.

HC 05 Banská Bystrica - HK Poprad 4:3

Hostia začali náporom a v 84. sekunde išli do vedenia, keď prihrávku Mlynaroviča upratal poľahky do odkrytej bránky Jendek. Hokejistov spod Tatier potom mohli mrzieť nevyužité šance, Belányi zatiahol roletu a dal šancu svojmu tímu, ktorý sa jej chopil na konci druhej tretiny. Najprv vyrovnal z medzikružia pohotový Vela a na 2:1 otočil strelou na dvakrát z pravého kruhu Gašpar. Na začiatku tretej tretiny sa ujala strela Horu spoza kruhu, keď Vayovi clonil Stránsky a bolo už 3:1.

Popradčania však zdvihli hlavu po chybe Wildeho, keď Svitana nechytateľnou strelou zavesil puk pod hornú tyč. Šancu na vyrovnanie im následne vzal Turnbull, ktorý pri ľavej žrdi využil stratu hokejky brankára Vaya. V závere Poprad odvolal brankára a v hre šiestich proti štyrom znížil na 4:3 tečom Záborský, no jeho tím sa už vyrovnania nedočkal.

Dukla Trenčín - HK 32 Liptovský Mikuláš 1:6

Liptáci pokračujú vo výbornom úvode sezóny. Znova ich potiahli lídri na čele s obrancom Millerom, ktorý ku gólu pridal dve asistencie a po štvrtom kole je dokonca najproduktívnejším hráčom celej ligy, pretože už má deväť bodov (2+7). Tri asistencie pridal Réway, ktorý má celkovo osem bodov (1+7). Hostia zvíťazili v druhom zápase za sebou a posunuli sa v tabuľke na štvrté miesto. Trenčania po úspešnom úvode sezóny prehrali uplynulé dve stretnutia.

HC 19 Humenné - HKM Zvolen 2:5

Nováčik išiel do vedenia rovnako ako pred týždňom pri domácej premiére, inkasoval však ihneď o 45 sekúnd. Zvolenčania rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, keď dvoma gólmi z presilovej hry otočili nepriaznivý stav 1:2 na 3:2. Vicemajster z uplynulej sezóny zaznamenal tretie víťazstvo za sebou a v tabuľke mu patrí druhé miesto so ziskom 10 bodov, Humenčania zostali poslední bez bodového zisku.

HK Nitra - Dukla Michalovce 3:2 pp

Hokejisti HK Nitra zaznamenali prvé víťazstvo v novom ročníku Tipos extraligy. V nedeľňajšom zápase 4. kola zdolali na domácom ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení. Michalovčania zaznamenali tretiu prehru za sebou a so štyrmi bodmi im patrí v tabuľke 9. miesto. Nitra je naďalej predposledná, o bod za bratislavským Slovanom. Bajtek strelil druhý gól po sebe, ale Pearson a Bjalončík skóre otočili. Napriek tomu dokázal vyrovnať Buček, čím poslal duel do predĺženia. To svojim prvým presným zásahom za "corgoňov" rozhodol Gates.

Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 4. kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 4. kole.Flashscore