Udalosti Tipos Extraligy: Roztrhnuté vrece s hetrikmi a géniovia z Liptova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Roztrhnuté vrece s hetrikmi a géniovia z Liptova

Liptovský Mikuláš ťahajú hráči, od ktorých sa to aj očakáva.
Liptovský Mikuláš ťahajú hráči, od ktorých sa to aj očakáva.HK 32 Liptovský Mikuláš
Slovan aj Nitra zažívajú katastrofálny úvod sezóny a zdá sa, že čoskoro by mohli nastať prvé zmeny. Liptovský Mikuláš má iné "starosti", fanúšikovia sa musia naučiť, že ich tím víťazí. Piatok priniesol tri hetriky a celkovo až 50 gólov rozložených do šiestich zápasov.

Tri hetriky

Do tretieho kola čakali fanúšikovia na prvý hetrik. Výsledkom boli hneď tri počas jedného večera, pričom úvodný zaznamenal hráč, od ktorého by sa to čakalo najmenej. Ak by mal každý hokejista extraligy na seba vypísaný kurz s otázkou, kto strelí prvý hetrik, tak asi iba brankári by ho mali vyšší ako obranca Roberts Mamčics. Lotyš počas minulého ročníka zaznamenal v play-off svoj jediný gól sezóny, pričom bol iba jeho druhý od začiatku ročníka 2020/21. Držiteľ bronzovej medaily z posledných MS výrazne pomohol Novým Zámkom k výhre 7:2 nad Trenčínom.

Liptovský Mikuláš doma predviedol proti Nitre výborný výkon, využil až štyri presilové hry, z toho trikrát sa v nich trafil ruský krídelník Alexander Avcin. Zakaždým ťažil z práce spoluhráčov, ku ktorým sa ešte dostaneme. Všetko dokonal počas tretej tretiny parádnou tvrdou ranou z ľavého kruhu, na ktorú Kašík vôbec nevidel. Na ľad tak mohlo priletieť aj niekoľko šiltoviek.

Trojicu uzatvára Peter Zuzin. Skúsený líder Zvolena bol hlavnou postavou pri víťazstve nad Slovanom. Po troch kolách má už päť gólov. Ako jeden zo štvorice hráčov súťaže sa trafil v každom stretnutí. Okrem neho to dokázali ešte Vela z Bystrice, spišskonovoveský Burgess a Immo hrajúci za Trenčín. Samotný Zuzin najskôr otvoril skóre, neskôr ho zvyšoval na 4:1 a napokon upravil na konečných 5:2.

Ďalšia prehra Slovana

Bratislavský Slovan je hneď na úvod sezóny pod veľkým tlakom. Klub nastavil hráčom ultimátum a tí musia vyhrávať. Doposiaľ ale prehrali obe domáce stretnutia, porazili iba z nováčika Humenného.

Už aj tréneri otvorene priznali, že v defenzíve nemajú hokejistov, akých by potrebovali. Za všetko hovorí až 16 inkasovaných gólov v troch stretnutiach. Horšiu defenzívu má len nováčik. Legionári nie sú rozdieloví, mnohí hokejisti pôsobia skôr ako diváci. A práve tí na svojich "miláčikov" znova raz pískali.

Veľavravné je aj pozápasové vyjadrenie asistenta Richarda Kapuša na tlačovej konferencii: "Niektorí hráči nemali ani prejsť okolo kabíny a nie do nej vojsť a hrať za tento klub. Ťazko sa mi to hovorí. Takto hazardovať s menom Slovana je pre mňa nemysliteľné. Je na nás, aby sme zakročili." Spoločne s trénerom Jánom Pardavým sú pod tlakom aj oni. Vypadnutie vo štvrťfinále posledného play-off a teraz katastrofálny úvod.

Rovnaké chyby Nitry

Nitrania prehrali aj tretie stretnutie novej sezóny a spoločne s Humenným ostávajú bez bodu. Na Liptove dostali hráči lekciu z efektivity, pretože nevyužili hneď dve presilovky o dvoch hráčov, pričom počas oslabení inkasovali štyrikrát.

Tréner Stavjaňa musí mať hlavu v smútku. Smerom dopredu sa jeho mužstvo mimo početných preváh dostávalo nesmierne ťažko. Z formy sú ofenzívne esá, od ktorých sa čaká produktivita. Buček stále nie je vo svojej koži, o legionároch ani nehovoríme. Rozprával však o nich český kouč a nebol spokojný. Pod Zoborom sa podobne ako v Slovane začína míňať nápoj trpezlivosti.

Liptovskí géniovia

Ak si odmyslíme všetky nehokejové veci a pozrieme sa čisto na talent, ktorý sa skrýva v rukách i hlave Martina Réwaya, ako aj obrancu Mitcha Millera, tak Liptovskému Mikulášu môžu závidieť kluby NHL. Obaja proti Nitre podčiarkli, akí kvalitní hráči to sú.

Slovenského útočníka nemusíme predstavovať. Defenzíva "corgoňov" odchádzala zo severnejšej časti Slovenska s poriadne zamotanými hlavami. Šikovný center kúzlil a vymýšľal presné finálne prihrávky z každej pozície. Chrbtom k bráne či s protihráčom na chrbte, čoho výsledkom boli tri presilovkové asistencie.

Hráč kola: Mitch Miller

Ak by ako 14-ročný neurobil najväčšiu chybu v živote, tak by hral v NHL. Príbeh o tom, ako šikanoval černošského spolužiaka s poruchou učenia je veľmi dobre známy. Následne amerického beka nemohla podpísať napriek draftovaniu Arizona a keď mu dal šancu Boston, pre vlnu kritiky bola zmluva rýchlo zrušená. Miller z posledných troch sezón v dvoch vôbec nehral, ale jeho talent je cítiť z každého rohu.

Na ľade dominuje korčuľovaním, prehľadom v hre, skvelými prihrávkami aj nebezpečnými zakončeniami. Počas presiloviek hral prakticky každú sekundu... a že ich proti Nitre bolo. Veď na vylúčenia to skončilo z pohľadu Liptákov 11:12. Miller prispel ku každému z piatich gólov svojho tímu asistenciou, pričom v troch prípadoch bola primárna. Ak bude takto pokračovať, o záujem z väčších klubov nebude núdza. 

Tabuľka Tipos Extraligy po 3. kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po 3. kole.Flashscore