Sukeľ si od hokeja dlhšie oddýchne. Zranenie si vyžaduje operáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sukeľ si od hokeja dlhšie oddýchne. Zranenie si vyžaduje operáciu
Matúša Sukeľa čaká dlhá prestávka.
Matúša Sukeľa čaká dlhá prestávka.Profimedia
Litvínov sa v ďalšom priebehu sezóny musí zaobísť bez kapitána Matúša Sukeľa (27). Slovenský útočník sa zranil v závere piatkového zápasu proti Vítkoviciam a severočeský klub v pondelok na svojej internetovej stránke oznámil, že sa podrobí operácii. Dvadsaťsedemročného hokejistu čaká bližšie nešpecifikovaná pauza.

Sukeľ sa zranil v súboji s Petrom Chlánom bezprostredne po buly. Z ľadu mu musel pomôcť spoluhráč, pretože sa dokázal postaviť len na pravú nohu. "Sukeľ sa podrobí operácii. Bohužiaľ, bude nám dlhšie chýbať," povedal športový manažér Tomáš Vrábel.

Slovenský reprezentant bol centrom elitnej formácie "Vervy". V doterajších 11 zápasoch strelil štyri góly a pridal tri asistencie. "Matúš nám bude chýbať, bol jeden z lídrov tímu. Budeme musieť dať mužstvo nejako dokopy," komentoval situáciu tréner Karel Mlejnek.

Litvínov po dlhom čase zaváhal.
Litvínov po dlhom čase zaváhal.Flashscore

V nedeľňajšom dueli v Olomouci, ktorý Litvínov prehral 1:2 a ukončil tak svoju 11-zápasovú víťaznú sériu, nastúpil namiesto Sukeľa v prvej formácii Michal Gut a šancu dostal 18-ročný Matěj Maštalírsky. "V prvej fáze budeme využívať vlastné zdroje na doplnenie zostavy, ale zapracujeme aj na ďalších možnostiach," poznamenal Vrábel.