Svetové médiá sú ohromené Jágrovým rekordom: Nestarnúci zázrak opäť udrel. Kedy sa to skončí?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Svetové médiá sú ohromené Jágrovým rekordom: Nestarnúci zázrak opäť udrel. Kedy sa to skončí?
Jágr strelil gól v extraligovej baráži vo veku 52 rokov a 63 dní.
Jágr strelil gól v extraligovej baráži vo veku 52 rokov a 63 dní.Profimedia
Štvrtkový barážový zápas medzi Kladnom a Vsetínom (7:2) zaujal médiá na celom svete. Lepšie povedané, rekordný gól Jaromíra Jágra, ktorý nasmeroval svoj tím na cestu za víťazstvom. Vo veku 52 rokov a 63 dní sa stal najstarším strelcom v histórii profesionálneho hokeja, čím prekonal aj legendu NHL Gordieho Howa. Ten naposledy strelil gól za Hartford Whalers v roku 1980, keď mal 52 rokov a 9 dní.

Legenda Kladna dosiahla tento míľnik pôsobivým spôsobom. Do hry naskočila (opäť - v takomto pokročilom veku) po viac ako dvoch mesiacoch a skórovala hneď pri svojom prvom striedaní! "Jágr, bývalá superhviezda NHL, pridala ďalší úspech do svojho pôsobivého hokejového životopisu," informovala agentúra Reuters.

Pripomenula, že Jágr nastúpil proti Vsetínu s číslom 68, ktorý vo februári slávnostne vyradil Pittsburgh v NHL. Český útočník získal Stanleyho pohár v rokoch 1991 a 1992 vo farbách Penguins. Pred viac ako 30 rokmi...

Web The Hockey News napísal, že nestarnúci zázrak opäť udrel. Agentúra SID označila Jágra za českú hokejovú pamätihodnosť. "Nie je jasné, kedy by mohol s hokejom skončiť," uzavrela svoju správu agentúra AP. Jágrov rekordný gól, ktorý priblížil Kladno k zotrvaniu v najvyššej súťaži, si všimli aj renomované internetové stránky Sports Illustrated, ESPN a CBS News.

Vyzdvihli tiež skutočnosť, že Jágr zároveň prekonal Howea ako najstarší hráč, ktorý pravidelne nastupuje v profesionálnych súťažiach. Howe mal pri odchode z NHL 52 rokov a 11 dní, potom sa vo veku 69 rokov objavil na ľade v roku 1997 v zápase nižšej profesionálnej ligy IHL. Extraligovým rekordérom v Česku je pardubický Evžen Musil, ktorý v roku 1997 nastúpil proti Vsetínu vo veku 70 rokov a 10 dní, ale len na prvé striedanie.

Kladno - Vsetín 7:2