TOP 10 najlepších hráčov do 23 rokov v Tipos Extralige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najlepších hráčov do 23 rokov v Tipos Extralige

Bude Jedlička pôsobiť vo Zvolene aj naďalej?
Bude Jedlička pôsobiť vo Zvolene aj naďalej?TASR
V piatok začína nová extraligová sezóna, ktorá už tradične bude aj o mladých hráčoch. Flashscore Správy vybrali desať mien, ktoré by sa vďaka dobrým výkonom mohli napríklad predať do zahraničia.

Maroš Jedlička

Talentovaný krídelník síce má podpísanú zmluvu so Zvolenom, ale momentálne je na kempe Colorada. To ho draftovalo tento rok v siedmom kole z celkového 219. miesta a o jeho budúcnosti sa ešte len rozhodne. Možnosťou je návrat do tímu, s ktorým vyhral jeden slovenský titul, pôsobenie v AHL a nedávno dokonca prejavil záujem jeden nemenovaný švédsky klub. Jedlička odohral za áčko "bryndziarov" dva a pol sezóny, v tej minulej mal priemer takmer bod na zápas. Celkovov nastúpil do 131 stretnutí (38+49).

Eugen Rabčan

Prvú šancu v extralige dostal už počas sezóny 2020/21 od Banskej Bystrice, ale vtedy mal iba devätnásť rokov. Potreboval čas, aby vyzrel. Predošlá sezóna mu z osobného hľadiska vyšla v Prešove naozaj veľmi dobre, vďaka čomu sa dostal aj do národného tímu Slovenska. Po vypadnutí, ktoré ani jeho kvalitné výkony nedokázali odvrátiť, prijal ponuku Popradu. Tam sa bude o miesto v bránkovisku biť so skúseným Vayom, no ak Rabčan nepoľaví vo svojom rozvoji, pokojne sa môže stať, že bude jednotkou.

Oliver Turan

Rodák z rakúskeho Innsbrucku mal osemnásť, keď mu Detva dala šancu v extralige. Tam odohral dve sezóny a aj keď nebodoval, dostával pravidelné šance na ľade. Neskôr sa rovnako na dva roky presunul do Prešova, zažil dve zhodne deväťbodové sezóny. Teraz sa vracia do materského Popradu, ktorý opustil v roku 2018. Tréner Totter mu ale verí a rozhodne je na mieste, kde v rozvoji môže iba napredovať. Takmer dvojmetrový obranca vyniká hlavne v obrannom pásme.

Andrej Golian

Napriek tomu, že má len 22 rokov, čaká na rodáka z Banskej Bystrice už šiesta sezóna medz seniormi. Tri strávil v Detve a v projekte slovenskej U20, posledné dve bol plnohodnotným členom zostavy Slovana Bratislava. Vyhral s ním jeden titul, navyše sa dostal do národného tímu Slovenska, za ktorý odohral už desať stretnutí. Cenné skúsenosti mu ponúkla aj Liga majstrov. Golian takisto patrí skôr k zadákom s vyšším prínosom pre zadné rady ako útočenie. Celú kariéru má pred sebu. Dá sa očakávať, že by čoskoro mohol prísť aj záujem zo zahraničia.

Dominik Jendek

Ako osemnásťročný získal miesto v zostave Slovana a za dve sezóny odohral slušných 86 zápasov. Následne na rok odišiel do kanadskej juniorskej OHL, aby sa vrátil späť, ale už obliekol dres Banskej Bystrice. V minulom ročníku nazbieral 24 bodov za deväť gólov a štrnásť asistencií. Bol tretím najproduktívnejším hokejistom medzi hráčmi do 23 rokov. V zaujímavo poskladanom tíme Popradu bude mať svoje miesto, čo už potvrdzoval aj počas vydarenej letnej prípravy.

Oleksij Myklucha

Po troch rokoch v zámorskej QMJHL mu prvú šancu dala v minulej sezóne Nitra, za ktorú v 20 dueloch strelil dva góly a na štyri prihral. Obe strany sa dohodli, že lepšie mu bude v Spišskej Novej Vsi, čo sa aj potvrdilo. Za 22 stretnutí základnej časti zaknihoval šestnásť bodov (1+16), v play-off nebodoval. Myklucha pokračuje na Spiši. Zdá sa, že postupne by mohol dostávať viac herného času a väčšie povinnosti. Dvojnásobný účastník MSJ má všetky predpoklady na to, aby v rozvoji stále napredoval.

František Gajdoš

Rodák z Bardejova dostal po mládežníckych rokoch v Česku prvú seniorskú šancu od Zvolena, ale naplno sa nepresadil tam a ani v Detve. Počas ročníka 2021/22 už ale odohral 37 stretnutí v Michalovciach a naplno preukázal svoje schopnosti počas predošlého ročníka v Nitre, kde okrem výbornej defenzívy prispel siedmimi gólmi a trinástimi asistenciami. Napriek tomu bola pozvánka do kempu pred MS prekvapením. Gajdoš však nielenže nesklamal, ale dokonca sa prekvapivo na šampionát dostal. Nastúpil do každého duelu. Ak svoju výkonnosť potvrdí, môže sa z Nitry posunúť ďalej.

Dávid Mudrák

Aj keď má len 22 rokov, patrí medzi najlepších obrancov extraligy, čo naplno preukázal počas minulej sezóny. Výborne pristupuje k súbojom v obrannom pásme a dokáže znemožniť útočníkom koncovku včasným vložením hokejky či pozičnou hrou. Mudrák nie je ofenzívnym bekom, napriek tomu sa mu podarilo získať slušných 21 bodov. Odchovanec Zvolena a jeho súčasný hráč sa dva roky zdokonaľoval vo Fínsku. Zahral si aj za Košice a Michalovce.

Matej Kašlík

Púchovský odchovanec má nesporné ofenzívne kvality. Dva roky hrával v mláždeníckych výberoch švédskeho tímu Malmö Redhawks a rovnako dve sezóny bol súčasťou mužstva Chicoutimi Saguenéens v QMJHL. Pred príchodom do Zvolena mal priemer takmer bodu na zápas a to počas sezóny 2021/22. Za HKM začal prvý seniorský ročník podľa plánov, ale zranil sa jeho drvivú väčšinu vynechal. Vrátil sa až v play-off, kde to ale nebolo ono, potreboval sa rozohrať. Teraz má za sebou kompletnú letnú prípravu, preto sa dajú očakávať kvalitné výkony.

Mitchell Miller

Neslávne slávny americký obranca je vďaka svojej minulosti terčom mnohých debát. Príbeh o tom, ako šikanoval zdravotne znevýhodneného černošského spolužiaka, je veľmi dobre známy. Napriek tomu ho draftovala Arizona, ale nikdy nedostal šancu. Boston ho síce podpísal, hneď po veľkej kritike svoje rozhodnutie oľutoval. Keďže ho nikto nechcel, tak z posledných troch sezón odohral iba jednu. Počas ročníka 2021/22 odohral za Tri-City Storm v USHL 65 stretnutí so ziskom 88 bodov (41+47). Po hokejovej stránke je Miller skvelý hráč, pokojne už mohol klopať na dvere NHL. Jeho minulosť mu však pokazila kariéru. Hrávať bude za Liptovský Mikuláš.