TOP 7 návratov domov v Tipos Extralige: Vracajú sa Buček, Slovák či Matoušek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 7 návratov domov v Tipos Extralige: Vracajú sa Buček, Slovák či Matoušek
Buček strieľa jeden z mnohých gólov v slovenskej Tipos Extralige.
Buček strieľa jeden z mnohých gólov v slovenskej Tipos Extralige.TASR
Prestupy v Tipos Extralige priniesli aj niekoľko zaujímavých návratov hráčov do materských klubov, na ktoré sme sa pozreli.

Samuel Buček

Stále mladý iba 24-ročný krídelník sa do materskej Nitry vracia už štvrtý raz v kariére. Práve v tomto tíme prerazil do seniorského hokeja, následne skúšal šťastie v zámorí, kde hrával na úrovni USHL aj QMJHL. Prvýkrát sa vrátil pred sezónou 2018/19, v ktorej získal až 65 bodov a získal cenu pre najužitočnejšieho hráča finále, no tam musel prehrýzť prehru proti Banskej Bystrici.

Siahlo po ňom fínske KooKoo, kde sa nepresadil podľa predstáv. Ročník 2019/20 dohral opäť pod Zoborom. Na ďalší sa presunul do Slovana Bratislava, aby sa znova dostal do Nitry a zažil životný rok. Počas sezóny 2021/22 nazbieral až 64 bodov v základnej časti a ďalších 24 pridal v play-off.

V oboch prípadoch bol najproduktívnejším mužom, no znova mu ostalo "iba" striebro po neúspešnom finále a cena MVP. Pred rokom dostal ponuku z AHL, nakoniec sa rozhodol odísť do KHL. Ani tam neuspel, siahol po ňom Třinec. V jeho drese až taký produktívny nebol, ale získal svoj prvý titul v kariére.

Teraz sa štvrtý raz vracia do Nitry, kde bol zakaždým hviezdou ligy. Spoločne s ďalšími posilami sa "corgoni" budú snažiť o oveľa lepšie umiestnenie, ako v nedávnom skončenom ročníku.

Samuel Buček s cenou pre najužitočnejšieho hráča play-off 2018/19.
Samuel Buček s cenou pre najužitočnejšieho hráča play-off 2018/19.TASR

Marek Slovák

Ďalší nitriansky odchovanec získal titul s materským klubom v roku 2016 a druhý pridal počas minulej sezóny ako člen Košíc. Odtiaľ po dvoch rokoch mieri späť. Bude to jeho dvanásta sezóna pod Zoborom, pričom od svojho prvého odchodu sa neskôr vrátil už štvrtý raz.

Na Slovensku hrával aj za Žilinu, Zvolen, Banskú Bystricu a Bratislava Capitals. Medzi slovenskou elitou odohral už 893 duelov, vrátane play-off, v ktorom nazbieral takmer 100 bodov a cez túto hranicu sa dostali iba štyria hokejisti.

Tomáš Matoušek

Silový útočník opustil Banskú Bystricu v roku 2013, aby využil ponuku Donecka z KHL, potom sa vrátil, aj keď krátko hrával za Slovan. Po titule posilnil český Litvínov, ale ďalší vyhral s "baranmi" v roku 2019, keď zaznamenal druhý návrat. Neskôr posilnil Michalovce a Slovan, kde uzavrel majstrovský hetrik. Teraz je tretíkrát späť na strednom Slovensku.

Samuel Solenský

Narodil sa v Michalovciach, ale väčšinu mládežníckej kariéry odohral za Liberec, odkiaľ odišiel na šesť rokov do zámoria, kde bol súčasťou NAHL, USHL a NCAA. Bývalý kapitán slovenskej osemnástky a účastník MSJ na Slovensko prišiel pred sezónou 2022/23, a to do Nitry. S tou sa teraz Michalovce dohodli, a tak je Solenský naspäť na Zemplíne v ambicióznom klube.

Tomáš Bokroš

Skúsený obranca prvý raz odišiel z Trenčína do Česka už ako junior. Odvtedy sa vrátil v rokoch 2012, po sezóne vo Švédsku aj v 2014 a následne o štyri roky neskôr. Medzitým hral za Pardubice, Žilinu a Zvolen. Pod hradom Matúša Čáka strávil tri sezóny od 2018/19, aby si neskôr zahral za Michalovce, Poprad či Liptovský Mikuláš a teraz je späť.

Bokroš a Buček v dresoch, do ktorých sa oblečú znova.
Bokroš a Buček v dresoch, do ktorých sa oblečú znova.TASR

Oliver Turan

Mladý defenzívne zameraný obranca sa síce narodil v rakúskom Innsburcku, no vyrastal v Poprade. Odtiaľ odišiel do kanadskej QMJHL a pri návrate na Slovensko zvolil Detvu. Spoločne s Prešovom hrával za tieto kluby štyri sezóny. Po vypadnutí "koňarov" dostáva od Popradu premiérovú šancu medzi seniormi. Turan má skúsenosti z dvoch MS U18 aj dvoch MSJ.

Alex Šotek

Stále iba 19-ročný útočník je rodákom z Popradu, kde aj vyrastal. Počas sezóny 2021/22 si ho vyhliadol Slovan Bratislava a za dve sezóny odohral v drese "belasých" 66 stretnutí. Účastník posledných MSJ by mal dostať ešte viac času na ľade pod Tatrami, kam sa vrátil. Stále má všetko pred sebou a naplno môže preukázať svoj potenciál minimálne na úrovni Tipos Extraligy.